« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako zaštititi bicikl od krađe

Prilikom parkiranja ili odlaganja bicikla pazite da izaberete mjesto koje neće ometati ostale sudionike u prometu, ali da će vozilo biti na vidljivoj, osvijetljenoj i sigurnoj lokaciji

Pazite li na svoj bicikl?
Pazite li na svoj bicikl? (FreeDigitalPhotos)
Više o

krađa bicikla

,

bicikl

,

čuvanje bicikla

U posljednje vrijeme lopovi sve više vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo. Da bi bilo što manje takvih slučajeva donosimo savjete kako svoje bicikle možete zaštititi od krađe.

Prilikom parkiranja ili odlaganja bicikla pazite da izaberete mjesto koje neće ometati ostale sudionike u prometu, ali da će vozilo biti na vidljivoj, osvijetljenoj i sigurnoj lokaciji. Potrebno je upozoriti da se nepropisno parkiran bicikl tretira kao svako drugo nepropisno parkirano vozilo, za što je predviđena i novčana kazna.

Također je zabranjeno vezati bicikle za drveće, grmlje ili prometnu signalizaciju te je za to također predviđena novčana kazna. Nepropisno parkirani bicikl može biti i uklonjen s javne površine o trošku vlasnika. Ukradu li vam bicikl, krađu prijavite u vašoj policijskoj postaji.

Sve savjete pročitajte na portalu Automania.hr

01.06.2015. 09:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh