« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Kako zamijeniti šećer u prehrani

Što se sve može koristiti kao zaslađivač hrane kako biste izbjgegli korištenje rafiniranog bijelog šećera koji nije dobar za organizam

Stevia je sjajan zaslađivač
Stevia je sjajan zaslađivač (Arhiva)
Više o

med

,

šećer

,

začini

,

stevija

,

bijeli šećer

,

rafinirani šećer

,

voćni pire

Šećer, obični bijeli rafinirani nije dobar za tijelo, dokazala su mnogobrojna istaživanja, a i kod kupovine smeđeg šećera morate jako paziti da vas ne zapadne obojeni bijeli šećer. Stoga, evo nekoliko savjeta Sama Talbota, šefa kuhinje prestižnog newyorškog restorana  kako zamijeniti bijeli šećer.

Za početak Talbot preporučuje začine, jer će ga u kolačima i slasticama uspješno zamijeniti muškatni oraščić ili cimet koji će, osim koristi za organizam, dati puno bolji okus vašim slastičarskim majstorijama.

Desert je također osjetljiva stvar, a kao alternativu šećeru u ovom slučaju Talbot predlaže voćni pire jer prirodni šećeri iz voća mogu dati slatkoću svakom obrodu, uz to što neke voćke poput breskvi, krušaka ili jagoda imaju velik udio vlakana koja će usporiti apsorpciju šećera iz krvi.

Med iz saća sjajna je mogućnost koju obavezno treba koristiti za čajeve, a napokon je svoje zasluženo mjesto dobila i stevia rebaudiana, čudesna brazilska biljka koja se pojavila na policama kao zaslađivač u svim oblicima, tako da se može koristiti za sve, od kave i čajeva do kolača. 

03.11.2013. 10:15:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivan
    03.11.2013. 11:54
    Napišite članak o lažnom cimetu koji nam prodaju u trgovinama i nepovoljnom njegovu utjecaju na zdravlje.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh