« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Kako spriječiti pojavu dijabetesa?

Zdrava prehrana i redovita tjelovježba u prevenciji dijabetesa tipa 2 kod rizičnih osoba učinkovitije su od uzimanja lijekova.

Kako se kaže - bolje spriječiti ...
Kako se kaže - bolje spriječiti ... (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

tjelovježba

,

zdrave navike

,

dijabetes tipa 2

Dijabetes tipa 2 nezaustavljivo se širi svijetom kao posljedica nezdravog načina života, pa ne čudi da je najnovije istraživanje pokazalo da je najučinkovitija prevencija zapravo vrlo jednostavna - zdrava prehrana i redovita tjelovježba

Svi sudionici su već na početku istraživanja imali višak kilograma i povišenu koncentraciju šećera u krvi, što je rezultiralo povećanjem rizika za dijabetes tipa 2.

Kako je objavio The Lancet, pridržavanje režima prehrane utemeljenog na ograničenom unosu kalorija i režima svakodnevne 15-minutne tjelovježbe je bilo povezano s prosječno 58% manjim rizikom za pojavu dijabetesa tipa 2.

S druge strane, ispitanici koji su uzimali lijekove namijenjene kontroli koncentracije šećera u krvi su imali prosječno 31% manji rizik za dijabetes tipa 2.

Zdrave životne navike su kod pacijenata koji su ipak dobili dijabetes tipa 2 bile povezane s manjim rizikom za oštećenja krvnih žila bubrega i oka.

27.09.2015. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh