« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako skinuti višak s određenih dijelova tijela

Sve vam se na sebi sviđa, ali biste željeli imati malo manju guzu ili mislite da su vam butine predebele? Evo rješenja

E, baš bi tu trebalo malo skinuti ...
E, baš bi tu trebalo malo skinuti ... (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

hormoni

,

salo

,

gubitak kilograma

,

trbuh

,

butine

,

skidanje sala

Ako vas zanima tko je kriv za raspored masnih naslaga na našem tijelu, odgovor je hormoni. Kako su hormoni prvi na udaru nezdrave hrane i načina života, dolazi do njihove neravnoteže, pa se lako može zaključiti što nije u redu po naslagama sala.

Šlauf oko trbuha ukazuje na nekontrolirano lučenje inzulina, pa se protiv toga borimo specifičnim načinom prehrane. Što više mediteranske prehrane, brokule, cimeta, čilija, brusnica i borovnica, to bolje. Svakodnevno pijte zeleni čaj i jedite integralni kruh, pa će se organizam pročistiti. Naravno, zabranjen je, recimo, pomfrit, slatkiši i gazirana te alkoholna pića. 

Naslage sala u predjelu pazuha ukazuju na loš rad štitne žlijezde, preciznije, njeno usporavanje, što znači da ćete biti loše rasploženi i brzo se umarati. U tom slučaju s jelovnika uklonite prerađenu soju, jagode, breskve, kupus, brokolu i kelj, a umjesto toga na tanjuru treba biti tuna, losos, crni luk, integralne žitarice i brazilski orah.

Salo na nadlakticama, popularni pelikani, pokazuje da vaše tijelo slabo luči testosteron, pa je za ovo lijek možda i najbolji - seksajte se što više, vježbajte mišiće nadlaktice, spavajte dovoljno i izbjegavajte stres. Dobro je u prehranu dodati avokado, sjemenke lana i losos.

Salo na bokovima i stražnjici otići će ako prehranu temeljite na voću, povrću, jogurtu i integralnim žitaricama, jer je to posljedica prevelike količine estrogena. Reducirajte konzumaciju kave, alkohola i gaziranih pića, a lijekove za smirenje zamijenite prirodnim. 

07.12.2013. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh