« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
EH, DA ...

Kako se nakon pada vratiti u život

Reagiramo, prisjećamo se i mijenjaju nas teška vremena. Lakše je, valjda, žaliti se na to kako je život težak i nepravedan nego se veseliti sunčanom danu

Dosta kukanja za prošlošću
Dosta kukanja za prošlošću (Shutterstock)
Više o

savjeti

,

život

,

padovi

,

usponi

Svima nam je poznata fraza "U životu ima uspona i padova", i predobro poznajemo i jedno i drugo. Ali nas smetaju trivijalne stvari i izluđuju nas jednako nebitni događaji. Jesmo li stvarno previše fokusirani na negativno?

Previše ljudi misli kako je život isključivo pun padova, a uspjehe ne vide.

To nije točno, samo se više važnosti pridaje padovima. Reagiramo, prisjećamo se i mijenjaju nas teška vremena. Lakše je, valjda, žaliti se na to kako je život težak i nepravedan nego se veseliti sunčanom danu. U ljudskoj prirodi je prisjetiti se propale veze, financijskih gubitaka, bolesti, ozljeda, ljutnje i ljubomore.

Ponekad još i njegujemo te naše padove - zamjeramo drugima, žudimo za osvetom, želimo nekome vratiti za neku veliku nepravdu, želimo da bude nesretna/an, reći mu/joj jednom za svagda... mrzimo iz dna duše.

Ne možemo si to dopuštati. Ako smo pametni, možemo okrenuti te padove naglavačke i vidjeti štošta dobro u njima. Možemo preuzeti kontrolu nad životom ako se pridržavamo ovih uputa.

Najlakše je ako prihvatimo da...

1. Zaglavili smo s usponima i padovima - iskoristimo ih najbolje

Oni su nedjeljivi dio života i s njima se treba nositi. Svi ih proživljavamo, a pametni i mudri se vesele dobrome te reagiraju akcijom na loše. Nada pobjeđuje očaj. Kultivirajte optimizam i naviknite se očekivati najbolje.

2. Nismo krivi za svoje padove

Nije nas odabrala neka zla sila kako bi nas mučila s teškim stvarima koje se ponekad događaju. Nije riječ o nekoj kozmičkoj uroti ili kazni. Naši padovi nisu rezultat toga što smo bili zločesti ili smo loše osobe. I dobrim se ljudima događaju loše stvari. Kao što kaže ona poznata: "Shit happens". U redu, sad učinimo nešto po tom pitanju. Samo pozitiva. Nastavite živjeti. Nema druge.

Sve savjete pročitajte na portalu Gentleman.hr

13.03.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh