« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
AAHH :)

Kako se najbolje opustiti

Postoje određene aktivnosti koje će vas čak i u teškim vremenima natjerati da se osjećati lakšima, i to toliko kao da možete lebdjeti

Topla kupka je uvijek super izbor
Topla kupka je uvijek super izbor (Arhiva)
Više o

stres

,

opuštanje

,

sauna

,

zaljubljivanje

,

otpuštanje stresa

Stres nas trese i na poslu i kod kuće, pa nije loše podsjetiti se na neke metode koje će nas čak i u ovim ludim vremenima opustiti i učiniti lakšim od zraka. 

Sauna je, primjerice, sjajan izbor jer prosječne temperature do 60 stupnjeva Celzijevih, saune su napravljene tako da se pošteno oznojimo. Znojenjem se iz kože i tijela izbacuju toksini. Tretmanom u sauni također ćete poboljšati cirkulaciju i zagrijati mišiće, što je sjajno ako planirate vježbati po izlasku.

Ako vam sauna nije pri ruci, odlično će poslužiti i slana kupka, ali ne bilo kakva. Koristite Epsom soli (magnezijev sulfat). Svatko voli leći u kadu s toplom vodom nakon napornoga dana. Dodajte vodi prstohvat soli i tako ćete opustiti tijelo još više. Naime, ova sol smanjuje napetost mišića i ublažava bolove. Sol obiluje magnezijem koji je prirodni 'podizač' tijela koji eliminira toksine i bori se protiv umora i iscrpljenosti.

Možete svratiti kod susjeda na trampolin - vježbate čitavo tijelo bez štetnog utjecaja na zglobove. Skakanje na trampolinu zahtijeva minimalna naprezanja, a može vam poboljšati koordinaciju i ravnotežu. Zabavno je, bezazleno i rješava vas stresa.

I da, kako je stiglo proljeće, najbolja je metoda - zaljubljivanje. Kad se zaljubite vaše tijelo ispušta više endorfina, posebne moždane 'kemikalije'. Kada se luči, endorfin smanjuje percepciju boli i dovodi do osjećaja euforije. To je potpuno prirodni stimulans (neprirodan način za postizanje ovog osjećaja je korištenje lijekova protiv bolova, poput morfija) kojim nas naše tijelo čini sretnima.

26.03.2015. 15:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh