« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako se debljamo vlastitim greškama

Čak i ako jedemo samo ono što sami skuhamo, greške koje radimo u kuhinji mogu nas spriječiti da izgubimo kilograme

Brojite li stvarno sve kalorije koje ste pojeli?
Brojite li stvarno sve kalorije koje ste pojeli? (Arhiva)
Više o

kuhinja

,

kuhanje

,

recepti

,

debljanje

,

pogreške

,

skidanje kilograma

Možemo mi isplanirati dijetu, promijeniti pristup hrani i kuhati sve kod kuće da znamo što je u obroku, ali ako napravimo ove greške u kuhanju, ode sve kvragu i kile ne samo da neće ići dolje, mogle bi se i podići.

Recimo, maslinovo ulje je sjajna stvar, naravno, no uz sve dobrobiti koje daje, ima i 125 kalorija u jednoj žlici ... To niste znali, jel'da? E, pa sad vi računajte kad obilato zalijete salatu, a štogod i ispečete pride ... pa još i malo umočite kruha jer, naravno, maslinovo ulje je zdravo.

S druge strane, ako i to napravite kako treba, možete previše toga natrpati u tanjur uz obaveznu mantru - ovo je zdravo, ovo je zdravo, ovo moram staviti, ovo je zdravo ... i tako, namirnica po namirnica, eto vama mali milijun kalorija u tanjuru. Zdravih? Ne više.

Recepti su genijalna stvar, i ima ljudi koji stvarno mogu napraviti bilo što savršeno ako imaju recept. No, ako ga se držimo, da parafraziramo neke slavne pokojnike, kao pijani plota ... opet ćemo završiti s prekaloričnom prehranom. Budite kreativni, pa ako u receptu kaže šalica vrhnja, a vi napravite pola-pola s jogurtom, što će drastično smanjiti kalorije, a neće promijeniti okus.

Priprema hrane je jednako opasna kao i sama konzumacija, jer dok vi sjeckate i kuhate, svako malo vam komadić nečega završi u ustima, da li zbog toga što ste ga loše izrezali ili samo želite svako malo provjeriti treba li još začina. Te kalorije sigurno niste ubrojali u svoj zbroj kalorija koje mislite pojesti za ručak.

Nakon što ste polako i temeljito prožvakali i pojeli sve što ste namjeravali, vaš je mozak dobio poruku da nema više mjesta i glad je nestala. Ali, ostalo je još pola šnicla i dvije žlice pire krumpira, a kako je grijeh bacati hranu ... ona je završila u vašim ustima, i to u točno tolikoj količini da vam sav trud oko pripreme zbog mršavljenja odlazi u nepovrat. 

Stoga, pripremite se kako treba, izračunajte sve što trebate i nemojte nikad, ali nikad glumiti kantu za otpatke. 

26.11.2013. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh