« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Usporite starenje kože i ostanite mladoliki

Hrana koju unosite glavni je uzročnik lijepe i njegovane kože, pa pročitajte što obavezno mora biti na tanjuru kako biste izgledali mlado

Kako ostati mladolik?
Kako ostati mladolik? (Dreamstime)
Više o

starenje

,

savjeti

,

koža

,

starenje kože

,

mladolikost

Ljepota počinje u tanjuru, a skupe kremice koje stavljate na sebe ne mogu napraviti čuda u slučaju da ne pazite što jedete. Stoga, poslušajte nekoliko kvalitetnih savjeta koji će vam vratiti mladost na lice i sačuvati novčanik od pustošenja.

Za početak, najvažnija stvar u usporavanju procesa starenja kože je unos dovoljne količine proteina. Što jesti? Sve ono što, u principu, jedete i inače: jaja, morsku hranu, piletinu, nemasno mlijeko i sir, jogurt ili putar od kikirikija. 

Borovnice, crveni kupus, mahunasto povrće i šljive opskrbit će nas kalijem i cinkom, a mrkva i krumpir antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože. Tu je i brokula prepuna vitamina C koji se odlično apsorbira u suradnji sa željezom koje ova biljka sadrži u velikim količinama i pomaže pri proizvodnji kolagena. 

Antioksidansa u izobilju ima i omiljena tamna čokolada s velikim udjelom kakaoa, a za energiju i bolje razmišljanje na jelovniku obavezno morate imati bademe i orahe.

Kao što vidite, nema nikakvih egzotičnih namirnica koje je teško nabaviti ili su previše skupe, sve što trebate napraviti je pomnije planirati svoje obroke i priroda će pomoći najbolje što može. 

26.11.2013. 11:32:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Franka
    26.11.2013. 13:10
    putar? vi ste hrvatski portal?
  2. avatar
    Uredništvo
    26.11.2013. 14:16
    Obožavamo genijalce i jezične čistunce koji su pritom nepismeni i nemaju pojma. Da, draga Franka, putar ... hrvatska riječ na hrvatskom portalu, Drugi put prvo progooglajte ako vam nešto smeta da ne bi ispali neuki, kao što je sada slučaj
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh