« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako pripremiti auto za odlazak na odmor

Svima kojima je stalo do sigurnosti u vožnji pridržavat će se sigurnosnih pravila pri ukrcaju prtljage, od kojih je najvažnije da teži komadi prtljage idu na dno prtljažnika

Kako spakirati stvari u automobil
Kako spakirati stvari u automobil (Arhiva)
Više o

godišnji odmor

,

priprema automobila

,

pravila sigurnosti

Odlazak na odmor prilično je stresan zbog svih priprema i pakiranja, a nerijetko se zaboravi pripremiti automobil kako treba, pa evo nekoliko korisnih savjeta.

Svi putnici u vozilu moraju biti vezani sigurnosnim pojasima, a djeca se moraju voziti u posebnim sjedalicama. Pri tom ne zaboravite da i nasloni za glavu moraju biti ispravno namješteni. Vozačima je na raspolaganju cijeli niz opreme koja pomaže sigurnijem i lakšem transportu prtljage.

Velik prtljažnik koji autombil ima mami da se u njega samo natrpaju koferi i ostala prtljaga bez puno pažnje. Svima kojima je stalo do sigurnosti u vožnji pridržavat će se sigurnosnih pravila pri ukrcaju prtljage, od kojih je najvažnije da teži komadi prtljage idu na dno prtljažnika i potrebno ih je čvrsto nagurati na naslon stražnjeg sjedala kako bi se smanjila opasnost od njihovog ulijetanja u kabinu prilikom sudara.

Predmet težak 17 kg tijekom sudara se pretvara u preko pola tone mase koja se zalijeće u stražnje sjedalo. Kako bi se smanjila udarna snaga takvog tereta, teške komade prtljage treba staviti odmah iza stražnjeg sjedala i spriječiti njihovo pomicanje.

Lakše komade prtljage treba staviti tako da ispunjavaju prazan prostor između težih komada, i to što je tješnje moguće. Pakiranje iznad razine stražnjih sjedala treba izbjegavati. Sve što je smješteno iznad te razine može u slučaju naglog kočenja ili sudara poletjeti naprijed i ozlijediti putnike. Preporučujemo učvrstiti prtljagu posebnim remenjem, a za to u prtljažniku postoje posebne ručice za remenje, koje se može također zasebno nabaviti. 

Više pročitajte na portalu Automania.hr

15.06.2015. 10:52:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh