« Žene
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
ČUVAJTE ŽIVCE

Kako (pred)blagdanski stres šteti zdravlju žena

Teško je ne živcirati se tijekom blagdana, ali sjetite se da je vaše zdravlje važnije od šest vrsta kolača ili savršenih poklona

Kako (pred)blagdanski stres šteti zdravlju žena
Kako (pred)blagdanski stres šteti zdravlju žena (DeviantArt)
Više o

žene

,

osteoporoza

,

stres

,

Božić

,

blagdani

Mnogo žena je tijekom blagdana pod velikim stresom koji negativno utječe na njihovo zdravlje. Predblagdansko vrijeme vrlo je stresno zbog pospremanja kuće, kupovanja poklona, smišljanja jela, brojnih gostiju, a sve to šteti psihičkom i fizičkom zdravlju.

Iako nije prva stvar koja bi vam pala na pamet u vezi s blagdanskim stresom, božićno vrijeme može biti vrlo štetno za ženske kosti, leđa i zglobove. To je posebno opasno kod žena srednje i starije dobi koje su pod velikim rizikom od osteoporoze.

Dugoročni stres ne uzrokuje samo osteoporozu, već povisuje kolesterol i uzrokuje mnoge druge bolesti. Ako, pak, dođe do kombinacije stresa i osteoporoze, zatvoreni ste u začaranom krugu u kojem neugodna osteoporoza uzrokuje još već stres i tako u krug.

>> Kako ublažiti stres i umor koji uzrokuje posao?

Stoga biste napokon trebale uvesti tradiciju što manjeg živciranja tijekom blagdana. Svijet neće propasti ako na stolu ne bude šest vrsta kolača, ako svi ne dobiju savršene poklone ili ako poneki dosadan član rodbine bude prigovarao.

Umjesto cjelodnevnog pospremanja, pečenja i hodanja po supermarketima, stvorite vlastitu tradiciju - razmislite koji su vam prioriteti, a sve ostalo neka vas ne zabrinjava. Poklone možete kupiti online, a kolače u slastičarnici - jest da su nešto skuplji ali jednom godišnje se isplati.

02.12.2010. 11:20:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Social Networks
    08.12.2010. 12:56
    . Nerviranjem samo dignemo sebi pritisak i nista pre ne bude gotovo, a uosptalom na kraju sve se ipak stigne.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh