« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
EH, DA ...

Kako muškarci ubijaju tugu nakon prekida

Jedan od mitova je i ponašanje muškaraca nakon prekida - žene navodno plaču danima i žale se frendicama, a muškarci se napijaju s frendovima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

žene

,

veza

,

muškarci

,

utjeha

,

prekid

Mitovi o odnosima muškaraca i žena protežu se i na razdoblje nakon prekida veze, kad bi žene trebale tugovati slomljena srca, dok bi muškarci trebali otresti tugu sa svojih snažnih pleća, popiti pića s prijateljima i krenuti u lov.

No, zanimljive rezultate dobilo je istraživanje portala za upoznavanje EliteSingles koji su pokazali da čak 25 posto više muškaraca priznaje da pati nakon prekida nego žena. Nije baš da kupe hrpu slatkiša, gledaju omiljenu seriju i plaču, ali da pate - pate.

Što rade? Isto što i žene, zapravo. Najveći broj njih druži se s prijateljima, 61 posto što je ipak bitno manje od 76 posto žena, dok se 41 posto i baca na posao svom snagom, kao i 44 posto žena. 

Niti četvrtina ih se počasti nečim novim što će im zaokupiti pažnju, dok 15 posto njih utjehu traži u hrani. Usputni seks kao utjehu, na opće iznenađenje, traži samo 14 posto muškaraca.

Jedina je razlika u definiciji tugovanja nakon prekida, jer muškarci jednostavno ne priznaju da to postoji, ma kako se ponašali. 

04.02.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh