« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE

Kako lakše zaspati?

Nesanica je čest problem modernog društva, no kako taj problem za sobom povlači razne štetne posljedice, evo nekoliko dobrih savjeta

Par sjajnih trikova za lakši san
Par sjajnih trikova za lakši san (Arhiva)
Više o

nesanica

,

spavanje

,

vježbanje

,

zdrav san

,

kako zaspati

Zdrav san jedan je od ključeva zdravog života, no u zadnje je vrijeme sve više ljudi koji zbog modernog načina života i velike razine stresa jednostavno ne mogu zaspati kad navečer legnu u krevet.

Ekipa sa stranice Cheat Sheet prikupila je nekoliko odličnih savjeta za uspavljivanje, pa da vidimo što sve možete napraviti.

Vježbajte tijekom dana - dokazano je da pojačana fizička aktivnost tijekom dana omogućuje bolji san. Osim što jačate mišiće, trošite energiju koja bi se možda 'pojavila' u večernjim satima, ali regulirate i krvni tlak te cirkulaciju. Najvažnije je da se tijelo navikne na novi ritam - aktivni preko dana, a umorni prije spavanja.

Opustite se prije spavanja - pokušajte zadnjih sat ili dva navečer odvojiti za smirivanje i odmor. Prošetajte, čitajte knjigu ili pišite nešto. U svakom slučaju nemojte odgovarati na mailove ili dovršavati neki posao trenutak prije spavanja. 

Nabavite pravu budilicu - budilicu smo uglavnom zamijenili onom na mobitelima. No, pokušajte za promjenu odložiti mobitel dalje od sebe i navinuti drugu budilicu koju ćete držati kraj kreveta. Sjetite se samo koliko puta zaspete uz mobitel ili ga uzmete još malo provjeriti društvene mreže ako niste odmah zaspali? Više istraživanja zadnjih godina pokazalo je kako nas svjetlo mobitela ometa jer mozak dobiva signal koji mu govori da je 'dan', umjesto da se opustite i zaspete.

Ako uz sve to uspijete izbjeći gledanje u računalo ili televiziju sat vremena prije spavanja, nećete imati problema.

27.09.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh