« Muškarci
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
ZNATE LI?

Kad su muškarci najprivlačniji ženama?

Muškarci su najprivlačniji ženama sa 50 godina, dok su žene najprivlačnije s 18 godina

Pedesete su godine...
Pedesete su godine... (Arhiva)
Više o

muškarci

,

privlačnost

,

pedesete

Muškarci bi dali sve da znaju što je to ženama privlačno i kad imaju najveće šanse kod njih, no rješenje je na pomolu - studija iz magazina Science Advances bazirala se na osnovu 200.000 korisnika i broja poruka koje su primali od suprotnog spola tijekom mjesec dana korištenja "popularnog besplatnog servisa za upoznavanje".

Kada je riječ o traganju za partnerom na internetu, nova studija je pokazala ogromnu disproporciju u privlačnosti: muškarci su najprivlačniji ženama sa 50 godina, dok su žene najprivlačnije s 18 godina.

Znanstvenici su istraživanjem otkrili da li su osobe koje su slale poruke poželjne na temelju istih kriterija.

Starosna dob za žene je definitivno iznenađujuća, posebno zbog toga da je stabilno opadao od starosnog doba žene sa 18 do 65. godine, i s obzirom koliko je strmo padao", rekla je Elisabeth Brach, profesorica psihologije na Univerzitetu u Michigenu i autorica studije.

Ta studija nije anomalija, piše New York Times. Servis za upoznavanje OkCupid objavio je 2010. godine da se njihovi muški članovi starosti od 22 do 30 godina gotovo isključivo fokusiraju na partnerice koje su mlađe od njih.

"Prosječni 30-godišnjak istu količinu poruka pošalje tinejdžericama i ženama svojih godina", napisali su tada iz OkCupida.

Oni su otkrili i da muškarci, kako stare, traže sve mlađe i mlađe djevojke, dok u većini slučajeva ne prihvaćaju da njihova partnerica bude starija od njih.

Ova studija u časopisu Science Advances nije iznenađenje za razvojne psihologe koji kažu da se poklapa sa evolucijskom teorijom parenja i time da mladost sugerira plodnost. Također, muškarčeva privlačnost raste kako raste i njegov stupanj obrazovanja. Što se žena tiče, njima privlačnost raste do prve diplome, a poslije toga opada

24.08.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh