« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kad je najbolje vježbati tijekom dana?

Vježbanje svakako treba biti dio dnevne rutine, no određene vrste vježbi najbolje se rade u određeno doba dana

Jogu nikako ujutro, jogging može
Jogu nikako ujutro, jogging može (Arhiva)
Više o

joga

,

vježbanje

,

istezanje

,

vježbe snage

Vježbanje je jedan od stupova zdravog života i trebalo bi postati svakodnevna rutina svih ljudi zbog svog blagotvornog utjecaja na zdravlje, no postoji jedno pitanje oko kojeg se stalno lome koplja - kad je najbolje vježbati.

Očekivano, to zavisi od tipa vježbi koje želite izvoditi i prirodnog ritma vašeg tijela, pa tako preporuka o jutarnjem vježbanju ipak ne vrijedi za sve aktivnosti.

>> Jutarnje vježbanje na vojnički način >>

Tako, primjerice, vježbanje joge ujutro nije preporučljivo, jer bi sve vježbe koje uključuju istezanje kralježnice trebalo raditi najmanje dva sata nakon ustajanja. Naime, istraživanja su pokazala da je stres na diskove između kralježaka veći i do 300 posto u slučaju da vježbamo rano ujutro. Tijekom dana kralježnica će postati mobilnija i fleksibilnija, a samim time ćete i jogu lakše izvoditi.

>> Dizanje utega je najbolje vježbanje >>

Ujutro se može otići na lagani jogging ako vam to vrijeme najviše odgovara, dok ćete vježbe snage dokazano bolje izvoditi tijekom kasnih poslijepodnevnih sati kad su nam mišići najsnažniji.

Ipak, tijelo se može prilagoditi na određeno doba dana kad stalno treniramo, pa će se i razina snage povećati upravo u vrijeme treninga, tako da nema prepreka da se bacite na utege ujutro.

>> Vježbanje kao tretman pomlađivanja >>

Bez obzira na sve, važno je da vježbate što je češće moguće tijekom tjedna, tako da se i odlazak na posao brzim hodom može mirno uračunati kao jutarnja tjelovježba.

24.02.2015. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh