« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
STVARNO?

Dizanje utega je najbolje vježbanje

Iako većina žena izbjegava dizanje utega kako ne bi nabacile previše mišića, stručnjaci tvrde da je to najčešći mit jer to nije tako jednostavno

Dizanje utega donosi višestruke koristi
Dizanje utega donosi višestruke koristi (FreeDigitalPhotos)
Više o

vježbanje

,

vježbanje s utezima

,

utezi

Dizanje utega spada među najzdravije i najkorisnije oblike vježbanja, tvrde stručnjaci koji ističu da je vrlo teško nabildati se bez posebnog treninga s velikim težinama i režima prehrane, preporučujući ovaj oblik vježbanja svima.

Naime, dizanje utega produljuje život, jer što više mišićne mase imamo s godinama, manja je šansa za prijevremenu smrt. Uz to, redovita tjelovježba pomažu u podizanju kvalitete sna, a tu su naročito učinkovite upravo vježbe snage - ljudi koji ih redovito prakticiraju rjeđe se bude po noći i imaju manje problema s nesanicom.

>> Za ljepše mišiće dižite lakše utege sve dok se ne iscrpite >>

Ono što je naročito važno i motivirajuće - s vježbama snage napredak je brzo vidljiv zbog kombiniranja izdržljivosti i snage, a vježbanje s utezima brzo utječe na izgled mišića što automatski poboljšava držanje i izgled tijela.

Dizanje utega štiti kosti, posebno ženama, ima odličan utjecaj na jačanje osjećaja ravnoteže, a kako pritom i usrećuje smanjujući depresiju i tjeskobu, stvarno nema razloga za izbjegavanje utega.

>> Najbolji sportovi za vaše zdravlje >>

Naravno, uz to ćete brže trošiti kalorije i u stanju mirovanja, jer su stanice mišića veliki potrošači kalorija, a cijeli će trening biti kraći i intenzivniji, što pogoduje i zaštiti zdravlja srca.

23.01.2015. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh