« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana
SAVJETI

Kad bi trebalo jesti orahe?

Orasi su bogati esencijalnim tvarima koje pozitivno utječu na zdravlje cijelog organizma. Ako se redovito konzumiraju, odlično utječu na zdravlje, posebice na rad pojedinih organa

Doručak ;)
Doručak ;) (Arhiva)
Više o

doručak

,

orasi

,

omega-3 masne kiseline

,

LDL kolesterol

Probudite se ujutro, trebate na posao, a vremena za doručak nemate... i što sada? Jednostavno je, pojedite šalicu oraha!

Naime, orasi pomažu u kontroli osjetljivih zdravstvenih stanja kao što je kolesterol, ali i utječu na zdravu težinu.

Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama, vitaminima, zdravim mastima, mineralima i antioksidansima. Kažu da su posebno dobri kada se konzumiraju ujutro, a za to postoji više razloga.

Dobri su za srce i kolesterol - pojedete li orahe ujutro, to će dobro utjecati na zdravlje vašeg srca. Razlog tome je što orasi mogu smanjiti razinu LDL kolesterola i održati je normalnom tijekom dana. Zato ih je najbolje pojesti odmah ujutro. Možete ih konzumirati u smoothiju ili kao dodatak zobenim pahuljicama te svemu tome dodati voće. Također su dobri za zdravlje kardiovaskularnog sustava i smanjuju upale.

Pomažu u kontroli težine - ako ste ikada jeli orahe, znate da su prilično zasitni. Orahe je preporučljivo jesti ujutro, jer će želudac dugo ostati pun i nećete imati potrebu za nezdravom hranom, prenosi "The Health". Redovita konzumacija oraha može s vremenom dovesti do gubitka težine.

Sprječavaju oštećenje stanica - slobodni radikali u tijelu mogu oštetiti stanice, što može dovesti do mnogih zdravstvenih problema. Međutim, zahvaljujući antioksidansu polifenolu koji se nalazi u orasima, redovita konzumacija oraha može smanjiti i spriječiti oštećenje stanica.

Utječu na zdravlje mozga - orasi su puni zdravih masti i omega-3 masnih kiselina. Zdrave masti u orasima neophodne su za poboljšanje i jačanje funkcije mozga i pamćenja.

Sve u svemu, idealan doručak!

07.02.2024. 08:29:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.02.2024. 09:10
    volim orahe
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh