« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana
ODLIČNO

Pet najučinkovitijih detox tretmana koje morate isprobati

Usporiti starenje, riješiti se celulita i osjećati se odmorno – sve u jednom tretmanu! Zvuči nemoguće, no u slovenskim Rimskim termama testirali smo detox tretmane s učinkom mršavljenja i uvjerili se u njihovu efikasnost. Ovo su naši favoriti…

Rimske terme
Rimske terme (Arhiva)
Više o

detoksikacija

,

Rimske terme

Umor, problemi s koncentracijom, primjene raspoloženja, tjeskoba, nadutost, pad imuniteta, suha i ispucala koža..., neki su od tipičnih znakova da je tijelu potrebna detoksikacija. Eliminiranje toksina iz tijela postiže se na više načina: prehrana i dovoljan unos tekućine baza su oporavka, no najbrži i najučinkovitiji rezultat postiže se zahvaljujući detox tretmanima. Body wrapping, terapija kisikom, termalne kupke, maderoterapija..., neki su od najučinkovitijih detox tretmana koji se propisuju individualno, nakon konzultacija sa stručnim osobljem, koje možete iskušati i u slovenskim Rimskim termama. U kombinaciji s ugodom koja uvijek dolazi s bijegom od rutine; predivnim, zelenim okruženjem i, dakako, termalnom vodom koja sama po sebi oslobađa organizam od štetnih tvari i održava kožu zdravom, detox tretmani i detox paketi u ovim slovenskim termama savršen su način da usporite starenje, riješite se celulita i puni energije dočekate topliji dio godine.

Ulaz u Svijet sauna Varinia, konzultacije s medicinskim osobljem, mjerenja težine, visine, sastava tijela, zasićenosti kisikom..., detox smoothie, neograničeno kupanje u bazenskom kompleksu s termalnom vodom, specijalni popusti i pogodnosti u Wellness centru Amalija i Medicinskom centru Valetuda, samo su dio Detox odmora u Rimskim termama, koji je na bazi punog pansiona dostupan cijelu godinu. Proveli smo vikend u Rimskim termama i  testirali neke od detox tretmana u ponudi. Ovo su naši favoriti!

Klasični detox tretman
Riječ je o 90-minutnom tretmanu koji uključuje piling i obloge s morskim blatom te korištenje grijaćeg jastuka za detoksikaciju tijela. Nakon toga slijedi masaža losionom za učvršćivanje i njegu kože.

Body wrapping
Ovo je tretman koji istodobno preoblikuje tijelo i smanjuje obujam u centimetrima. Na tijelo se prvo nanosi krema kreirana za body wrapping, tijelo se potom omata u specijalnu foliju koja osigurava bolje prodiranje kreme u kožu, nakon čega slijedi limfna drenaža koja poboljšava prokrvljenost tkiva, smanjuje količinu slobodne tekućine između stanica i dubinski čisti organizam.

Maderoterapija
Maderoterapija je posebna anticelulitna masaža drvenim valjcima koja se preporučuje za stimulaciju limfnog sustava i metabolizma, sagorijevanje masti, poboljšanje tonusa kože,  a onda i za detoksikaciju i eliminaciju celulita. Riječ je o 100% prirodnoj metodi, potpuno sigurnoj za kožu, koja se temelji na tehnici stimulacije limfe, čime se eliminiraju toksini. Ovo je i najučinkovitiji anticelulitni tretman, jer valjci djeluju na najdublje slojeve kože.

Terapija lica kisikom
Manjak kisika u koži mijenja njezinu pH vrijednost i smanjuje proizvodnju kolagena, koji je odgovoran za mladolik izgled kože. Osim toga, kad koža nema kisika, ona je sklona nakupljati štetne tvari, stoga su - ne samo vidljive bore ili dehidrirana koža - već i akne i miteseri, masna koža, crvenilo... znakovi  da koža treba ovakav tretman. Polusatni tretman kisikom kreće površinskim čišćenjem lica, potom slijedi aplikacija ampule kisika i na kraju se nanosi hranjiva krema.

Termalne kupke
Već su stari Rimljani poznavali ljekovitost toplih izvora u termama, pripisujući im vječnu mladost vodenih nimfa. Stara vjerovanja u ljekovitost vode potvrdila je i službena znanost. Prepustite se uživanju, ojačajte svoj imunološki sustav i vratite životnu energiju. Kupke se pripremaju posebno za vas, a u ponudi su, između ostalog, Kleopatrina kupka s aromom meda i mlijeka ili Dijanina kupka s aromom ruže, koje možete iskusiti i udvoje. Tu su još i kupke u autentičnoj kamenoj kadi s aromom čokolade, koja uključuje i hidromasažu.

Za one koji se ne mogu odlučiti koji pojedinačni tretman odabrati, u Rimskim termama kreirali su i detox paket koji uključuje 30-minutnu detox kupku, detox tretman u trajanju od 90 minuta, mehaničku limfnu drenažu ruku i nogu, maderoterapiju lica te wellness smoothie.

07.02.2024. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh