« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Jutarnji rituali za ravan trbuh

Jutarnji rituali ključni su ne samo za uspješan dan, već i za liniju na kojoj će vam zavidjeti mnogi - evo par sjajnih savjeta za svako jutro

Po jutru se dan i lnija poznaju :)
Po jutru se dan i lnija poznaju :) (Shutterstock)
Više o

doručak

,

proteini

,

jutro

,

banane

,

jutarnji rituali

Jutro određuje kakav će vam biti dan, a naši stari nisu bez razloga govorili da je pametnije od večeri. Naime, uspostavljanjem određenih rituala možemo učiniti puno za svoju idealnu liniju, pa da vidimo što i kako treba napraviti.

Za početak, dobro se naspavajte i nemojte odgađati buđenje - dovoljna količina sna zaustavit će lučenje hormona gladi, a buđenje na prvi zvuk budilice omogućit će vam bistru glavu, jer odgađanjem samo remetimo bioritam.

Naravno, ne preskačite doručak - ako nemate naviku doručkovanja, vrijeme je da je razvijete jer ćete samo tako krenuti u dan puni energije. Kad smo već kod doručka, neka bude do sat vremena nakon ustajanja i pun proteina koji se sporije probavljaju, duže otpuštaju energiju i čine vas sitim i ornim sve do ručka.

Neka doručak završi bananom, sjajnom voćkom koja se često podcjenjuje - ona će vam dati dodatnu energiju i potaknuti izlučivanje serotonina, hormona sreće koji vam definitivno treba tijekom dana.

Za kraj, ako je ikako moguće, izložite se jutarnjem suncu, ma kako zubato ono bilo. Dvadeset minuta sunčeve svjetlosti prije podneva potpuno će osvježiti vaš organizam i proizvesti dovoljno vitamina D da ostanete dobre volje.

Uživajte!

20.12.2015. 09:37:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh