« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
JUPI!

Mršavljenje koje će se svidjeti partijanerima

Svi znamo da alkohol deblja ... ili baš nije tako u svim slučajevima? Jedno zanimljivo istraživanje pokazalo je postoji piće koje vam može rastopiti kilograme

Agava je sjajna za zavaravanje gladi
Agava je sjajna za zavaravanje gladi (DeviantArt)
Više o

agava

,

tekila

,

agavini

Tekila nije pretjerano popularna u našim krajevima, no nakon ovog otkrića, mogla bi naglo skočiti prodaja, pogotovo onima koji imaju višak kilograma. 

Naime, novo je istraživanje posvećeno šećerima u alkoholnim pićima došlo do izuzetno zanimljivog zaključka - agavini, šećeri biljke agave od koje se radi tekila snižavaju razinu šećera u krvi

Istraživanje je provedeno na miševima, a pokazalo je kako su miševi koji su jeli standardnu hranu i pili vodu s agavinima (šećerima iz agave) jeli manje i imali manju razinu šećera u krvi od onih koji nisu pili vodu s agavinom.

Miševi koji su pili vodu s agavinom proizvodili su i hormon glp-1 koji proizvodi inzulin i zavarava želudac da je pun na dulje vrijeme pa se znanstvenici nadaju kako bi agavin mogao pomoći i ljudima koji se bore s dijabetesom tipa 2.

Nije sad da preporučujemo da tekila postane vaše svakodnevno piće, no kad idete van s ekipom, ona je definitivno najbolji izbor. 

20.12.2015. 12:16:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh