« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
SPAS?

Jedite zdravo i - jeftino

Zdravu prehranu često gledamo kao nemoguću misiju zbog visokih cijena zdrave hrane koja je ponekad i nekoliko puta skuplja od "normalne" - no, to ne mora biti tako

Smrznuto bobičasto voće nije lošije od svježeg
Smrznuto bobičasto voće nije lošije od svježeg (Shutterstock)
Više o

zdrava prehrana

,

zdrava hrana

,

tuna

,

jaja

,

avokado

,

bademi

,

zobene pahuljice

,

smrznuta hrana

,

grčki jogurt

Zdrava prehrana ne mora biti skupa i komplicirana, poručuju stručnjaci za prehranu i preporučuju namirnice koje uvijek trebate imati pri ruci - sve su zdrave i pristupačne cijenom, tako da neće opteretiti vaš budžet.

Jedino što vam još treba je malo inspiracije za neke dobre recepte, no kako kuharica na internetu ima u izobilju, bit će dovoljno malo surfanja ...

Avokado - bogat zdravim mastima i proteinima, vitaminima i mineralima avokado je i bolji izvor kalija od banane!

Bademi - izuzetno bogati vlaknima, ali i proteinima te omega-3 masnim kiselinama koje štite vaše srce.

Grčki jogurt - sadrži tri puta više proteina od običnog jogurta, a većina brendova sadrži i bakteriju koja pospješuje probavu.

Jaja - po hranjivim vrijednostima jedna suod najboljih namirnica. Sadrže svih devet osnovnih aminokiselina, bogata su željezom, fosforom, selenom i vitaminima A, B12, B2, B5. Jedno jaje sadrži oko 110 miligrama kolina koji je važan za zdravo funkcioniranje mozga. Obavezno ih kupujte na tržnici gdje su bitno jeftinija nego u trgovinama.

Konzervirana riba - konzervirana tuna i losos nisu preskupi, a izvrsni su izvori vitamina B6 i B12, magnezija, selena, kalija i omega-3 masnih kiselina. Losos je posebno bogat vitaminom D koji je bitan za imunosni sustav, kosti i mentalno zdravlje.

Slatki krumpir - bogat je vitaminima C i B6 i kalijem. Karotenoidi, koji mu daju narančastu boju, moćan su antioksidans koji pomaže u jačanju vida i imunosnog sustava. I da, štiti vas od starenja.

Smrznute mješovite bobice - ne sadrže mnogo šećera, a bogate su vlaknima i jedan su od najboljih izvora antioksidansa.

Zelene jabuke - siromašne šećerom, a bogate vlaknima, zelene jabuke pomažu u stabilizaciji šećera u krvi. Bonus je i to što vas mogu spasiti i od lošeg zadaha.

Zobene pahuljice - jedna od najboljih karakteristika zobi je velika količina beta glukana koji usporavaju brzinu apsorbiranja ugljikohidrata u vašem tijelu što pomaže održavanju razine šećera u krvi. Također, zob je bogata željezom, magnezijem, kalijem i cinkom.

02.05.2016. 13:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh