« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
SJAJNO

Riješite se viškova u životu - bit će vam bolje!

Materijalizam vlada ovim svijetom, to smo se mogli uvjeriti bezbroj puta, no kad bi svatko krenuo od sebe i počistio u svojoj kući, situacija bi se brzo promijenila

Zašto vam kuća ne bi uvijek bila uredna?
Zašto vam kuća ne bi uvijek bila uredna? (Arhiva)
Više o

čišćenje

,

nepotrebne stvari

,

materijalizam

Materijalizam ćemo svi olako optužiti za razne stvari, no pritom ćemo sigurno zaboraviti prvo pogledati sami sebe u ogledalo, pa onda po stanu i radnom mjestu i primjetiti da smo i sami podlegli toj "pošasti".

Naravno, svatko će pronaći opravdanja za sebe i gomilu nepotrebnih predmeta koje je kroz godine nagomilao ... Ipak, proljeće je tu, provjetrite i glavu i prostor u kojem živite i radite, osjećat ćete se bolje.

Evo par savjeta koji će vam, nakon kraćeg razmišljanja, zorno pokazati što vam je sve višak i čega se pod hitno trebate riješiti:

Besplatne stvari - većina nas skuplja stvari koje smo negdje ili od nekoga dobili besplatno, a zapravo su nepotrebne: kojekakve kemijske, majice, šalice... Zašto ih čuvamo? Samo jer smo ih dobili besplatno? Van s njima!

Biljke - ako je vjerovati blogovima o uređenju doma živimo u zlatnom dobu kućnih biljaka. Iako izgledaju lijepo, posebno na fotografijama zapravo su smetnja: vlaga od tegli ostavlja vodene mrlje na namještaju od čega se ljušti boja. Zemlja i prašina koja dolazi s biljkama još su jedan kućanski posao i naravno, o svemu živome potrebno je voditi brigu.

Dekor - riješite se svega čemu je jedina svrha dekor. Jastuci koje imate na krevetu, a svaku ih večer stavljate na pod, kojekakve stvarčice na policama za knjige koje samo sakupljaju prašinu Sve ih izbacite i začudit će se koliko će vaš dom biti svijetliji i čišći.

Hladnjak - koliko stvari vam se u hladnjaku pokvari i morate ih baciti? Kupujte samo one namirnice koje zaista mislite pojesti i pokušajte jesti što zdravije.

Kozmetika - malo detaljnije pogledajte svoju kupaonicu. Koliko različitih krema, šampona i drugih preparata imate? Riješite se onih koje najmanje koristite i napravite dodatan prostor za stvari koje su vam potrebne.

Kućni ljubimci? - većina ljudi reći će da obožava životinje, no budimo iskreni, ljubimci su velika briga i nije svatko spreman za njih. Čak i one životinje kojima je potrebno "malo" netko treba hraniti dok vas nema. Razmislite dvaput.

Odjeća i obuća - ispraznite sve ormare i pogledajte se u ogledalo ... ne, pola toga sigurno više nikad nećete obući. Lijepo spakirajte i odnesite u Caritas ili Crveni križ, a ako vam je nečega baš žao, poklonite nekom dragom (kome to stoji i može to obući) ili prodajte u second hand shopu

Sitnice - ispraznite sve ladice, kutije i slična mjesta na kojima držite ono što "će jednom zatrebati", pa pogledajte što je od toga uopće ispravno ili upotrebljivo. Ostalo - bacite!

Sad kad ste najednom u kući dobili puno više prostora i zraka, nemojte misliti da je to super jer ćete moći navući novo smeće u kuću - radite ovo dva puta godišnje i dom će vam izgledati bolje, a o atmosferi reda da ne govorimo ...

02.05.2016. 15:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh