« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
HMMM

Je li ovo budućnost Formule 1?

Zatvorena karoserija s poklopcem iznad kokpita ne dopada se gledateljima, ali ni samim vozačima, a uz to upitne je svrsishodnosti u povećanju sigurnosti

Nova formula?
Nova formula? (Automania)
Više o

Fomula 1

,

pravila sigurnosti

Formula 1 nije bez razloga nazvana kraljica automobilskih utrka te slovi za najopasniji, najbrži i najteži izazov za tehniku i vozača. Formulu 1 krasi i koncept bolida s otvorenom karoserijom, što pojednostavljeno znači kako kotači nisu prekriveni karoserijom, a kokpit u kojem sjedi vozač je otvoren i bez krova.

I u tome je poanta te vrste automobilskih bolida i utrka, a jasno je kako sa sobom donosi veliku opasnost, te su vozači sami svjesni ogromne opasnosti koja može lako rezultirati i gubitkom života svaki put kada sjednu za upravljač bolida Formule 1.

Uostalom poznat je i slogan FIA, krovne svjetske automobilističke organizacije, kako je vožnja utrka izuzetno opasna aktivnost (Motor racing is dangerous and accidents can happen!) te su s tom činjenicom upoznati svi gledatelji s kupljenom kartom, kao i članovi momčadi te sami vozači, koje nitko ne tjera da sjednu u kokpit, već je to izraz njihove volje.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

06.06.2016. 12:30:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh