« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
PLES

Irma Omerzo - Spektakl

No, umjesto klasične hommage predstave, autorica tradiciji Studija pristupa koristeći je za postavljanje pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje

Spektakl
Spektakl (Arhiva)
Više o

spektakl

,

Irma Omerzo

Nova predstava Studija za suvremeni ples "SPEKTAKL", u koreografiji Irme Omerzo, preispituje nasljeđe ovog najstarijeg hrvatskog plesnog ansambla.

No, umjesto klasične hommage predstave, autorica tradiciji Studija pristupa koristeći je za postavljanje pitanja o uvjetima, značenjima i razlozima zajedništva danas, na sceni i izvan nje.

Generirajući plesni vokabular iz odabranih fotografija predstava u produkciji Studija, konkretnog plesačkog iskustva izvođačica i masovnih "spektakularnih" koreografija, u ovom radu Omerzo ispituje perspektive unisonog kretanja i mogućnosti njegova dekonstruiranja tragajući za granicama, okvirima i kombinacijama zajedništva.

Naslov predstave pritom je istovremeno i referenca na fascinaciju unisonim pokretom u mainstream kulturi, ali i podsjećanje na potencijal koji izvire kao posljedica njegove ustrajnosti. "SPEKTAKL" u tom smislu negira tradicionalne protokole spektakularnosti koja inzistira na uniformnosti, zamjenjujući je pritom isticanjem potencijala bivanja zajedno na načine koji afirmiraju i samostalnost u tom zajedništvu.

Predstava se održava na otvorenom na srednješkolskom igralištu Elipsa. 
Točna lokacija

Zbog ograničenja broja osoba na predstavi mjesto je potrebno rezervirati putem maila: studio.suvremeni.ples@gmail.com

U slučaju kiše potvrdu održavanja šaljemo e-mailom najkasnije sat vremena prije početka predstave!

05.10.2020. 13:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh