« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Antisezona 20: Pogled i identitet / figura i pokreti koji je orijentiraju

Prvi jesenski blok Antisezone 20 će se održati od 8. do 16. listopada u MSU Zagreb, te prikazati čak tri premijere i sveukupno osam izvedbi

Antisezona 2020
Antisezona 2020 (Arhiva)
Više o

MSU

,

Antisezona

Jesenski blok, pod nazivom Pogled i identitet / figura i pokreti koji je orijentiraju, kroz predstave će dati prikaz različitih koreografskih mišljenja materijalnosti koje uslojavaju figuru plesačice, te uvid u to kako se te različite autorske sintakse mišljenja upisuju u koreografije tijela, vremena i prostora.

Premijerno pogledajte solo Sol Silvie Marchig u produkciji Kik Melone, te dva rada iz programa multimedijalnih izvedbi I kiborzi plešu: Oh Ane Jelušić te Koliko kubnih centimetara smije zauzeti moje tijelo Sonje Pregrad i Tras studija. Također, ukoliko niste, možete uloviti reprise predstava Podivljalo Ane Kreitmeyer i Sonje Pregrad, te La huesera, la trappera, la loba Irene Mikec u produkciji Koreokroja.

Program:

8. listopada 2020.
19:00 Bliski susreti plesne vrste: Silvia Marchig i gosti
20:00 Silvia Marchig / Kik Melone: Sol, premijera

9. listopada 2020.
19:00 I kiborzi plešu / Ana Jelušić: Oh, premijera
20:00 Ana Kreitmeyer i Sonja Pregrad: Podivljalo, repriza

10. listopada 2020.
19:00 Irena Mikec / Koreokroj: La huesera La trappera La loba, gostujuća izvedba
20:00 Silvia Marchig: Sol, repriza
21:15 Hangover sesija

16. listopada 2020.
19:00 i 21:00 I kiborzi plešu / Tras studio i Sonja Pregrad: Koliko kubnih centimetara smije zauzeti moje tijelo, premijera i repriza

ANTISEZONA - ples u Gorgoni je format za susret s aktualnim strujanjima u hrvatskom suvremenom plesu i izvedbi kroz niz premijernih i repriznih izvedbi, radionica, gostovanja, razgovora kao i popratnih programa u kojima će publika moći susresti umjetnike na nove i neformalne načine.

Radi se o projektu koji je kreiralo pet renomiranih hrvatskih plesnih umjetnica: Ana Kreitmeyer, Silvia Marchig, Sonja Pregrad, Iva Nerina Sibila i Zrinka Šimičić Mihanović, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Antisezona / Kik Melone dio je Nomad Dance Academy mreže, te projekta Life Long Burning.

06.10.2020. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh