« Kazalište
objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan
CIRKUS KOLEKTIV

Tehnika i pokret na trapezu i krugu

Trodnevna radionica Tehnike i pokreta na trapezu i krugu održat će se od petka do nedjelje 9. do 11. veljače u prostoru Male scene u splitskom Domu mladih

Naučite nešto novo!
Naučite nešto novo! (Arhiva)
Više o

radionice

,

Cirkus Kolektiv

Vikend radionice idealne su da se okušate u nečem novom ili pak usavršite znanje, a Cirkus Kolektiv - udruga za suvremeni cirkus i srodne umjetničke prakse ovaj vikend nudi nešto jako zanimljivo.

Trodnevna radionica Tehnike i pokreta na trapezu i krugu održat će se od petka do nedjelje 9. do 11. veljače u prostoru Male scene u splitskom Domu mladih.

Radionica je namijenjena mladim i odraslim početnicima, kao i onima koji se već neko vrijeme bave nekom vrstom zračnih akrobacija. Prolazit će se kroz razne vježbe zagrijavanja i snage specifične za zračne discipline, radit će se na osnovama zamaha (u suspenziji i jarreu) i predvježbama za figure dinamike, ali i na samim figurama dinamike i statike. Prva dva dana fokus će biti na tehnici i figurama na trapezu i krugu, a zadnji dan na opuštanju pokreta tijela kroz tehniku, kreiranje figura i spajanje figura u jednu sekvencu. Voditeljica radionice je Petra Najman, cirkuska umjetnica i cirkuska pedagogica iz Zagreba.

Broj mjesta je ograničen pa su prijave obvezne, a prijaviti se možete putem google obrasca na poveznici: https://forms.gle/kB7VKsc8fvRDA1Cd7

RASPORED RADIONICE:

Petak 9.2. od 16 do 18 h

Subota 10.2. od 18 do 20 h

Nedjelja 11.2. od 17 do 20 h

O VODITELJICI:

Petra Najman rođena je u Zagrebu 1999. godine, a sa 12 godina počinje se baviti cirkusom u cirkuskoj udruzi Cirkorama s kojom je od 2014. do 2016. godine nastupala u brojnim performansima i predstavama. S 18 godina odlazi u Francusku, u cirkusku školu u Turbul', gdje izučava cirkusku pedagogiju za djecu i mlade te dobiva diplomu cirkuskog pedagoga „BIAC". Ostaje u Francuskoj gdje upisuje profesionalnu cirkusku formaciju Piste d'Azur, u kojoj specijalizira statični trapez .

Godine 2021. upisuje talijansku cirkusku školu FLIC u Torinu, gdje obogaćuje svoje umjetničke i tehničke vještine u istoj disciplini te je 2023. godine završava. Godine 2021. premijerno igra predstavu "Moja smrt i ja", njezin prvi solo projekt kao autorice i izvođačice.

Također sudjeluje u raznim cirkuskim i interdisciplinarnim projektima diljem Europe te radi s

Francuskom kompanijom „L'Attraction" na novoj predstavi „Saletes".

Trenutno je sa svojim partnerom Ivanom Svagušom koautorica suvremene cirkuske predstave "Vrana bez gnijezda" za koju su već objavili istoimenu slikovnicu.

05.02.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh