« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
COOL

Huawei razvija potpuno autonomni 5G automobil

Kako bi kupcima ponudio što bolje iskustvo u vožnji Huawei surađuje s tvrtkama SAIC i China Mobile, a smatra da će brzim razvojem tehnologije proširiti suradnje na brojne postojeće automobilske kompanije

Sve samo :)
Sve samo :) (Huawei)
Više o

Huawei

,

autonomni automobili

Huawei, predvodnik u razvoju 5G tehnologije, u želji da ubrza razvoj proizvoda i usluga koji će koristiti napredne mogućnosti 5G ekosustava, lansirao je strategiju za proizvodnju pametnih autonomnih automobila. Huawei vidi priliku da uz pomoć 5G/LTE-V tehnologije te razvoja C-ITS asistencije u vožnji kao i inteligentnog glasovnog upravljanja može proizvesti automobil nove generacije i na taj način postati glavnim konkurentnom kompanijama poput Tesle.

Naš primarni cilj jest razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača uz istovremeni rad na daljnjem napretku takve tehnologiju. Tesla trenutno stvara vrijednost za sve. Ako Tesla to može sada, svi se možemo u to uključiti", izjavio je predsjednik Huaweija Xu Zhijun.

Kako bi kupcima ponudio što bolje iskustvo u vožnji Huawei surađuje s tvrtkama SAIC i China Mobile, a smatra da će brzim razvojem tehnologije proširiti suradnje na brojne postojeće automobilske kompanije. U Huaweiju su pritom fokusirani na razvoj tehnologija koje će omogućiti značajno pojeftinjenje autonomnih automobila.

Tehnologija autonomne vožnje koju razvija Huawei osim mogućnosti povezivanja na 5G/LTE-V mrežu sadržavat će i funkcije Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS) koja služi za dijeljenje informacija i koordinaciju radnji između vozila i ostalih infrastrukturalnih objekata. Automobil opremljen tom tehnologijom uz sve druge napredne značajke, moći će prepoznavati glasovne naredbe te nuditi mogućnost obavljanja videopoziva uživo.

Osim što nudi čitav niz end-to-end rješenja bazirana na 5G tehnologiji, od prosinca 2019. Huawei je isporučio 6,9 milijuna pametnih 5G telefona.

24.01.2020. 16:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh