« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Hrana zbog koje izgledamo starije

Zdrava prehrana ogleda se i na našem tenu koji postaje sjajniji i ljepši, a koža zategnuta ... No, pogrešan izbor namirnica napravit će upravo suprotno - postarati nas

Kako želite izgledati :)
Kako želite izgledati :) (DeviantArt)
Više o

kofein

,

nezdrava hrana

,

alkohol

,

zdrava hrana

,

šećer

,

koža lica

,

sol

,

izgled

,

energetska pića

,

lijep ten

,

rafinirana ulja

Zdrava prehrana može napraviti čuda za naš ten i skinuti godine s našeg lica, no pogrešan izbor namirnica napravit će upravo suprotno - postarati nas i za cijelo desetljeće. Evo što trebate obavezno izbjegavati ...

Alkoholna pića nas dehidriraju, izmuče jetru i ostale organe toliko da nisu sposobni apsorbirati sve hranjive tvari koje dolaze do njih. Kako ćete u, recimo, koktelima popiti još i goleme količine šećera, šteta za izgled još je veća. Ako baš morate piti, preporučuje se tekila ili vino uz puno vode.

>> Recepti za mladolik izgled uz sokove i čajeve >>

Energetska pića najviše utječu na izgled zubiju, a stručnjaci tvrde da su do osam puta štetnija od šećera. Kad smo već kod šećera, on se pretjeranim unosom spaja s proteinima u organizmu i pogoršava degenerativne bolesti, ubrzavajući proces starenja.

Sol veže na sebe vodu, pa kad je konzumiramo u pretjeranim količinama, učinit će da izgledamo podbuhlo i umorno - starije nego što jesmo.

>> Zdrava koža i mladolik izgled bez bora >>

Kofein diže razine kortizola, hormona stresa u organizmu i na taj način nas čini nervoznim, što će se odmah primjetiti na našem izgledu koji će izgubiti svježinu. Dvije do četiri šalice kave dnevno je u redu, sve preko toga radi probleme. 

Transmasne kiseline dovode do toga da koža izgleda umorno, a kako se talože na stijenkama krvnih žila, uzrokovat će lošiju cirkulaciju i stariji izgled lica. 

24.10.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh