« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Recepti za mladolik izgled uz sokove i čajeve

Mladolik izgled traži se na svim stranama svijeta, pa evo nekoliko tajnih recepata kojima žene svih rasa i dobi ostaju lijepe

Sok od nonija je prirodni anti-age pripravak
Sok od nonija je prirodni anti-age pripravak (Arhiva)
Više o

bore

,

ljepota

,

zeleni čaj

,

đumbir

,

mladolik izgled

,

bijeli čaj

,

čaj od đumbira

,

brisanje bora

Mladolik izgled poželjan je kod žena na svim krajevima svijeta, pa su na HuffPostu prikupili nekoliko tajnih recepata za besprijekorno lice bez bora. Započnimo s Kineskinjama, koje koje rade masku od dvije najpoznatije vrste čaja - zelenog i bijelog. Kako su i jedan i drugi bogati snažnim antioksidansom EGCG-om, stanice kože ubrzano se obnavljaju i usporava se nastanak bora.

Recept je jednostavan - tri žličice zelenog čaja u prahu pomiješa se s tri žličice kuhanog bijelog čaja dok ne nastane pasta, u koju se zatim dodaje par kapi soka od limuna. Nanesete na lice, ostavite da djeluje petnaestak minuta i isperete mlakom vodom.

Indijke se služe čajem od đumbira, a zatim se na lice nanosi i maska od svježe naribanog đumbira s malo meda. Ovaj anti-age pripravak djeluje antibakterijski i smiruje upale, a gingerol sprječava uništavanje kolagena.

Na drugoj strani svijeta, u Meksiku, ruke se njeguje pilingom od limuna i šećera. Limun djeluje kao antioksidans i pomaže u zadržavanju vlažnosti ruku, a šećer uklanja mrtve stanice kože, ujednačava ten i izbjeljuje mrlje. 

Recept je lako zapamtiti: dvije šalice šećera, šalica maslinovog ulja i pet žlica soka od limuna pomiješa se u ravnomjernu smjesu i nanese na ruke, pa se nakon desetak minuta ispere mlakom vodom. Piling će bez problema stajati u staklenki na tamnom i hladnom mjestu pa ga možete koristiti sve dok ne potrošite tu količinu.

Francuskinje svoj mladolik izgled održavaju ekstraktom sjemenki grožđa koji podiže razinu antioksidansa u krvi, potiče proizvodnju kolagena i čuva elastičnost kože. Svaki dan bi trebalo uzeti 100 ml ekstrakta, što odgovara količini od jednog kilograma grožđa.

Za kraj, jedan od najpoznatijih anti-age sokova - sok od nonija s Polinezije koji čisti kožu iznutra, vlaži je, ublažava sitne bore oko očiju i sprječava nastanak akni. Pije se kao sok ili čaj.

24.03.2014. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh