« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
MMM

Hrana koja opušta bolje od masaže

Na kraju teškog radnog dana zaslužujete opuštanje, a ovi zalogajčići koje preporučujemo napravit će to bolje i od masaže

Tamna čokolada ... mmmmljac!
Tamna čokolada ... mmmmljac! (Arhiva)
Više o

hrana

,

stres

,

opuštanje

,

tamna čokolada

,

smoothie

,

čips od kelja

Opuštanje nam treba najviše nakon teškog radnog dana, kad napokon stignemo kući, obavimo sve što trebamo i napokon se možemo odmoriti. Većini bi vjerojatno najbolje sjela jedna dobra masaža, no evo nekih zgodnih slastica koje mogu postići jednak učinak.

Recimo, tamna čokolada s bademima moćna je kombinacija koja snižava krvni tlak, smanjuje stres, daje energiju i ublažava simptome depresije.

>> Hrana za opuštanje >>

Zobena kaša s cimetom možda ne zvuči jednako dobro, no vjerujte, odličan je izbor - vruća zobena kaša potiče izlučivanje serotonina, hormona sreće, a kako je zob puna prehrambenih vlakana koja polako otpuštaju energiju, 

Smoothie od banane, sojinog mlijeka, kave i kakaa također će podići razinu serotonina i dopamina, sniziti tlak i dati vam gomilu dodatne energije. 

>> Znanstvenici otkrili savršenu melodiju za opuštanje >>

Za kraj, idelna grickalica uz omiljenu seriju - čips od kelja. Listove svježeg kelja natrgajte na male komadiće, premažite maslinovim uljem i stavite u pećnicu. Kelj je poznata supernamirnica koja jača imunitet i snižava tlak, a ujedno je i pun karotenoida, spojeva koji snaže optimistično razmišljanje.

Ugoda je pred vama, odaberite samo svoj idealni način uz omiljenu glazbu.

25.11.2014. 16:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh