« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
POBIJEDITE STRES

Hrana za opuštanje prije razgovora za posao, prvog spoja i poroda

Život je pun velikih izazova, saznajte kako se nositi sa sedam stresnih situacija, od poroda do prvog spoja

Briga
Briga (Free Digital Photos)
Više o

stres

,

prvi spoj

,

razgovor za posao

,

briga

,

smirivanje

Što jesti uoči sedam stresnih situacija koje predstavljaju teret za duh i tijelo:

Razgovor za posao
Poradite još jednom na životopisu i potražite podatke o poduzeću na internetu, no svakako poradite i na prehrani. Dr. Gary Wenk, autor knjige "Your Brain on Food", preporučuje tunu i fava grah jer sadrže tvari koje pomažu mozgu da na duži rok bolje funkcionira.

Prvi spoj
Ukoliko se tek upoznajete, započnite s čašom vina kako biste se malo opustili i lakše započeli razgovor (ali ne pretjerujte), kaže psiholog Ian Kerner i dodaje: "Jedite nešto jednostavno poput sushija kako biste mogli održavati razgovor bez ometanja. Također, jedite laganu hranu koja vas neće uspavati i previše zasititi. Za desert odaberite voće."

Porod
Ako beba kasni, trudove mogu potaknuti ljuta hrana, svjež ananas i seks. Pojedite samo nekoliko komadića ananasa kako biste izbjegli želučane tegobe. Ananas sadrži enzim bromelain koja može omekšati vezivno tkivo vrata maternice.

"Veliki" dan
Ako je iz nekog razloga dan pred vama posebno značajan, potrebna vam je hrana za mozak. Alge su bogate jodom koji uklanja umor i depresiju, a neuro transmiter acetilkolin pospješuje pamćenje.

Naporna tjelesna aktivnost
Izbjegavajte tjesteninu. Dan započnite zdravim mastima koje se nalaze u lososu i orašastim plodovima. Zdrave masti stimuliraju funkciju receptora i prihvat neurotransmitera, pogotovo dopamina, koji nam daje energiju. Pomoći mogu još i jabuke i bobice.

Mamurluk
Mamurluk izaziva nelagodu i stres, pogotovo ako nam predstoje važne obaveze. Tijelu nedostaju elektroliti (magnezij, kalij, fosfor i natrij), a nedostatak možete nadoknaditi čašom kokosova mlijeka.

Sunčanje
Sunce također predstavlja određeni stres za tijelo. Prije sunčanja napunite organizam beta karotenom koji je odličan antioksidans i pospješuje tamnjenje kože. Nalazi se u kelju, mrkvi i bosiljku.

Piše: Romina McGuinness, Metro World News
15.04.2011. 11:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh