« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
ZAPAMTITE

Hrana koja će vam ubrzati metabolizam

Hrana može uzrokovati prekomjerno nakupljanje kilograma, no jednako tako može i ubrzati metabolizam i potaknuti bolje sagorijevanje kalorija

Začini vrlo učinkovito ubrzavaju metabolizam
Začini vrlo učinkovito ubrzavaju metabolizam (Shutterstock)
Više o

hrana

,

metabolizam

,

češnjak

,

zeleni čaj

,

avokado

,

začini

,

bademi

,

ubrzavanje metabolizma

,

agrumi

Ubrzavanje metabolizma često je dovoljno da bi otopili višak kilograma. Neka će ga hrana uspješno usporiti, poput recimo brze hrane, dok će druga napraviti upravo obrnuto - pomoći vam da sagorite kalorije brže i učinkovitije.

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam:

Agrumi - ubrzavaju metabolizam, a neki kao što je grejp i pomažu sagorijevati masnoće, uz sve koristi za zdravlje koje daje obilje vitamina C. 

Avokado - jest da je bogat kalorijama i mastima, no uz to sadrži minerale, vitamine i vlakna, a većina njegovih kalorija su mononezasićene masti koje ubrzavaju metabolizam. 

Bademi - također sadrže mononezasićene masti koje nemaju negativan utjecaj na težinu u slučaju umjerene konzumacije jer daju osjećaj sitosti.

Češnjak - potaknuti će rad metabolizma ako ga dodajete u obroke pune ugljikohidrata i masti, a uz to kontrolira razine lipida u krvi i ima snažno antibiotičko i antibakterijsko djelovanje. 

Začini - cimet, crvena paprika, curry, papar i senf odlični su za ubrzanje metabolizma

Zeleni čaj - zekstrakt zelenog čaja može prilično potaknuti metabolizam, a kako je i snažan antioksidans, predstavlja idealno piće. 

19.09.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh