« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
MMM :)

Zašto je kava genijalan napitak

Osim one najvažnije, prve jutarnje, mirisne i pune užitka, preko dana ljubitelji kave uživaju u njoj još par puta, a evo razloga zašto bi to trebali nastaviti

Uživajte u kavi - s mjerom
Uživajte u kavi - s mjerom (Shutterstock)
Više o

kofein

,

zdravlje

,

kava

,

klorogenična kiselina

Kava nas budi, uz nju razgovaramo, zaljubljujemo se, svađamo, razmišljamo ... vjerojatno u zapadnoj civilizaciji nema važnijeg pića koje nam može donijeti toliko užitka. Naravno, ako u njoj uživamo s mjerom.

Stručnjaci tvrde da su dvije do četiri šalice dnevno idealna mjera koja će našem tijelu osim užitka donijeti i cijeli niz zdravstvenih blagodati, pa da vidimo o kojima se radi:

Kava izoštrava um - kofein budi i potiče mozak da bude učinkovit, poboljšava većinu funkcija tijela, pa postajete brži u reakcijama, pažljiviji i bolje logički rasuđujete.

Miris kave poboljšava raspoloženje - i to trenutno, jer miris kave mijenja proteine u mozgu koji su povezani sa stresom, što u konačnici poboljšava raspoloženje.

Usporava starenje - kava sadrži bioaktivne spojeve koji poboljšavaju kognitivne funkcije i smanjuju pogoršanje motoričkih sposobnosti

Pomaže kod mršavljenja - ekstrakt zelene kave, ma što svi govorili o njemu, ima određene blagotvorne učinke na organizam, jer potiče sagorijevanje masti i ne dozvoljava glukozi ulazak u krvotok, sprječavajući na taj način skladištenje šećera u organizmu.

Poboljšava vid - klorogenična kiselina je jedan od najsnažnijih antioksidansa koji sprječava razvoj glaukoma i pomaže pri oporavku oštećenja mrežnice.

Stoga, natočite šalicu kave i uživajte!

19.09.2015. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh