Metro-portal.hr

objavljeno 19.09.2015. 09:30:00
ZAPAMTITE

Hrana koja će vam ubrzati metabolizam

Hrana može uzrokovati prekomjerno nakupljanje kilograma, no jednako tako može i ubrzati metabolizam i potaknuti bolje sagorijevanje kalorija

Začini vrlo učinkovito ubrzavaju metabolizam
Začini vrlo učinkovito ubrzavaju metabolizam (Shutterstock)

Ubrzavanje metabolizma često je dovoljno da bi otopili višak kilograma. Neka će ga hrana uspješno usporiti, poput recimo brze hrane, dok će druga napraviti upravo obrnuto - pomoći vam da sagorite kalorije brže i učinkovitije.

Namirnice koje ubrzavaju metabolizam:

Agrumi - ubrzavaju metabolizam, a neki kao što je grejp i pomažu sagorijevati masnoće, uz sve koristi za zdravlje koje daje obilje vitamina C. 

Avokado - jest da je bogat kalorijama i mastima, no uz to sadrži minerale, vitamine i vlakna, a većina njegovih kalorija su mononezasićene masti koje ubrzavaju metabolizam. 

Bademi - također sadrže mononezasićene masti koje nemaju negativan utjecaj na težinu u slučaju umjerene konzumacije jer daju osjećaj sitosti.

Češnjak - potaknuti će rad metabolizma ako ga dodajete u obroke pune ugljikohidrata i masti, a uz to kontrolira razine lipida u krvi i ima snažno antibiotičko i antibakterijsko djelovanje. 

Začini - cimet, crvena paprika, curry, papar i senf odlični su za ubrzanje metabolizma

Zeleni čaj - zekstrakt zelenog čaja može prilično potaknuti metabolizam, a kako je i snažan antioksidans, predstavlja idealno piće. 

19.09.2015. 09:30:00
http://metro-portal.hr/hrana-koja-ce-vam-ubrzati-metabolizam/93957/