« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
LIJEK PROTIV EREKTILNE DISFUNKCIJE?

Hormon koji izaziva trudove diže 'ponos' bolje od Viagre

Hormon oksitocin, koji izaziva trudove i produbljuje povezanost između majke i djeteta, dramatično popravlja muški libido

Fotografija vijesti
Više o

ljubav

,

seks

,

penis

,

hormon oksitocin

,

muškarci i žene

,

erektilna disfunkcija

,

problemi s erekcijom

,

libido

U danonoćnoj potrazi za lijekom protiv erektilne disfunkcije znanstvenici su otkrili da hormon koji izaziva trudove, potiče proizvodnju mlijeka i pomaže u razvijanju povezanosti između majke i djeteta ima zanimljivu nuspojavu - dramatično popravlja muški libido.

Riječ je o hormonu oksitocinu kojeg proizvodi i žensko i muško tijelo i to najčešće za vrijeme orgazma, a vjeruje se da izaziva osjećaje zadovoljstva, nježnosti i privrženosti.

Prijašnja istraživanja pokazala su da oksitocin može učiniti muškarce nježnijima i obzirnijima na tuđe osjećaje, no fizičke posljedice nisu bile poznate dok znanstvenici sa sveučilišta Kalifornija nisu ocu troje djece prepisali hormonsku terapiju kako bi izliječili poremećaj deficita pažnje zbog kojeg je patio njegov bračni i društveni život.

Iako inhalacija hormona dva puta dnevno, u periodu od nekoliko mjeseci, nije riješila njegov strah od društvene interakcije, terapija je učinila čuda njegovom seksualnom životu. Njegov libido je skočio sa "jako slab" na "donekle snažan", seksualno uzbuđenje se transformiralo iz "donekle teško" u "donekle lagano", a sam čin je postao lakši i zadovoljavajući.

Terapija oksitocinom je pozitivno djelovala i na emocije, muškarac, poznat po pseudonimu Mr. B, rekao je kako sve lakše izražava nježnost i privrženost supruzi, a ona je objasnila kako koristi svaki trenutak da bude blizu nje.

No, konzumacija hormona nije prošla bez incidenata - Mr. B je jednom prilikom zagrlio kolegicu s posla "na neprimjeren način", no to je bila jedna jedina nuspojava za vrijeme terapije.

Pošto Viagra i ostali lijekovi protiv erektilne disfunkcije ne djeluju na sve muškarce i imaju poprilično puno nuspojava, među njima su i neke vrlo neugodne poput dugotrajne erekcije, svijet vapi za novim preparatima. Ogromni potencijal oksitocina prepoznao je i dr. Mike Wyllie, član tima znanstvenika koji su otkrili i razvili Viagru, koji je rekao da hormon može imati "blockbuster efekt".

No, dr. Wyllie je upozorio da lijek koji sadrži oksitocin može naići na probleme kod legalizacije jer ima fizičke i emotivne posljedice.

09.04.2012. 22:20:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh