« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
RUČNI RAD

Pet razloga zašto je masturbacija odlična za zdravlje

"Masturbacija je seks s jedinom osobom koju iskreno volimo", rekao je svojevremeno Woody Allen. Jeste li znali i da je izvrsna za zdravlje?

Fotografija vijesti
Više o

ženska masturbacija

,

testosteron

,

ljudsko tijelo

,

muško zdravlje

Unatoč tomu što nam neki ljudi i religijske organizacije vole govoriti kako je masturbacija neukusna ili grešna navika koje se moramo kloniti ukoliko želimo izbjeći dlakave dlanove, sljepoću i vječni pakao, prosječnog muškarca ništa nije uspjelo spriječiti o ovoj omiljenoj zanimaciji. Srećom, u današnje doba gdje je znanost ipak na prvom mjestu, možemo s ponosom reći kako u ovoj raboti ne samo da nema ničeg nezdravog, već je redovita masturbacija jedan od najboljih načina za održavanje dobrog zdravlja u muškaraca. Pogledajte zašto je tomu tako.

1. Smanjuje stres

U financijski neizvjesnim vremenima kakva vladaju zadnjih godina sasvim je očekivano da prosječan muškarac iz dana u dan osjeća sve veću količinu stresa i frustracija. Upravo je masturbacija besplatan i prirodan način da se riješite te negativne energije, i to bez ikakve farmaceutske ili druge slične pomoći. Orgazam i ejakulacija pomažu otpušanju endorfina, koji smanjuju bol, popravljaju raspoloženje i tjeraju stres.

2. Smanjuje rizik od raka prostate

Redovita je masturbacija ključna za dobro održavanje zdravlja muškog reproduktivnog sustava, posebice u onih iznad 40 godina. Rak prostate vodeći je uzrok smrtnosti o tumorskih oboljenja u muškaraca iznad te dobi, stoga je vrlo važno da redovitom ejakulacijom održavate zdravlje svoje prostate.

3. Povećava seksualnu izdržljivost

Zasigurno i sami znate koliko se žene često žale na problem prerane ejakulacije u muškaraca. Mnogi muškarci završe i prije negoli se njihova partnerica uopće počela ugrijavati, a taj je problem nešto oko čega masturbacija itekako može pomoći.

4. Podiže razinu testosterona

Masturbacijom potičemo tijelo na snažniju proizvodnju testosterona, hormona koji pomaže rastu mišiće mase, većoj dlakavosti i dubljem glasu. Budući da su sve te stvari nešto što žene uglavnom obožavaju, nemate nikakvu ispriku za zabušavanje.

5. Poboljšava imunološki sustav

Ejakulacijom se u tijelu oslobađaju male količine hormona kortizola, koji pri niskim razinama pomaže našem tijelu u boljoj borbi protiv različitih oboljenja. S druge strane, visoka razina istog hormona veže se uz povećani stres, ali to je nešto oko čega se ne trebate previše opterećivati, budući da je nemoguće takvu razinu postići masturbacijom. Uostalom, vratite se na prvu točku.

10.04.2012. 10:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh