« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Grejpfrut sjajno kontrolira težinu

Sok od grejpfruta dokazano otežava nagomilavanje masnoća, pa nemojte oklijevati, napravite ga sami i skinite kilograme viška

Sok od grejpa je odličan za mršavljenje
Sok od grejpa je odličan za mršavljenje (Shutterstock)
Više o

masnoće

,

višak kilograma

,

grejpfrut

,

sok od grejpa

Grejpfrut je sjajan plod koji donosi mnoge zdravstvene koristi našem tijelu, no uz to ga možete koristiti i kao napitak za mršavljenje, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu California.

Naime, eksperimenti provedeni na miševima pokazali da je unos soka od grejpfruta uz prehranu s visokim udjelom masti izravno povezan sa sporijim tempom povećanja tjelesne mase.

>> Povratak grejpa na velika vrata >>

Sok od grejpfruta pokazao se i kao odličan dodatak prehrani za metaboličko zdravlje, jer se pomoću njega bolje kontrolirala razina šećera u krvi i poništavala veća osjetljivost na djelovanje inzulina.

>> Grejpfrut - sjajan borac protiv dijabetesa >>

Štoviše, bez obzira na povećan unos masti, miševi koji su konzumirali sok od grejpfruta imali su niže razine triglicerida u jetri.

>> Ostanite zdravi i fit uz grejp >>

Znanstvenici tvrde da su ovi rezultati posljedica utjecaja sastojaka grejpfruta na ekspresiju proteina koji je uključen u regulaciju metabolizma, pa preporučuju njegovo svakodnevno konzumiranje uz oprez zbog lošeg međudjelovanja s nekim lijekovima.

16.10.2014. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh