« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Pića koja su gora za zdravlje od gaziranih

Gazirana pića cijelo se vrijeme nalaze na vrhu popisa stvari koje ne treba konzumirati, no i dalje postoje još gora pića za naš organizam

Napravite si domaći čaj i zaboravite na trgovine
Napravite si domaći čaj i zaboravite na trgovine (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

voćni sokovi

,

gazirana pića

,

energetska pića

,

aromatizirane kave

,

mlijeko s okusima

,

ledeni čaj

Gazirana pića već su odavno na popisu namirnica koje treba izbjegavati zbog lošeg utjecaja na zdravlje, no ima i gorih stvari.

Primjerice, aromatizirana kava može se staviti na prvo mjesto. Zašto? Jednostavno, obična kava ima nešto vode i kofeina, a sve dok ne prebacite dvije do četiri šalice dnevno, zdrava je. Već malo šećera i šlaga stvara određene probleme, a kave tipa onih iz Starbucksa i sličnih predstavljaju pravu kalorijsku i šećernu bombu.

>> Što dijetna gazirana pića rade vašem tijelu >>

Takva kava ima preko 300 kalorija, prosječno 11 grama masti, 38 grama šećera i 40 grama ugljikohidrata, što sve skupa znači da je štetnija od notornih McNuggetsa iz McDonaldsa!

Ništa manje grozni nisu ni kupovni voćni sokovi. Čak i 3.5 decilitra soka od jabuke ima 180 kalorija, 43.5 grama ugljikohidrata i 42 grama šećera, otprilike kao i sok od naranče. Bolje je pojesti voćku i popiti vodu.

>> Gazirana pića opasna kao i cigarete >>

Energetska pića od samog su početka na stupu srama nutricionista, jer šokantno djelovanje hrpe kofeina i šećera na organizam je loše za zdravlje - kalorija, ugljikohidrata i šećera ima više od gore navedenih sokova na dvostruko manju količinu.

Zaslađeni ledeni čajevi iz trgovine također su prilično loši za nas - prosjek za 3.5 dcl je 110 kalorija, 27 grama ugljikohidrata i jednako toliko šećera.

Što reći - skuhajte svoj čaj

16.10.2014. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh