« Zdravlje
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
MA DAJ!!!

Gotovo 50 minuta vježbanja da bi spalili kalorije iz limenke gaziranog pića

Kako odbiti kupce od gaziranih pića i brze hrane? Jednostavno, napišite koliko treba vježbati da bi se potrošile unešene kalorije

Gazirana pića i brza hrana su put u bolest
Gazirana pića i brza hrana su put u bolest (FreeDigitalPhotos)
Više o

zdravlje

,

kalorije

,

vježbanje

,

brza hrana

,

gazirana pića

Svi dobro znamo da nije dobro piti gazirana pića, no kad znanstvenici uzmu stvar u svoje ruke, mogu se dogoditi neugodne stvari za proizvođače. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Johns Hopkins u Baltimoreu pokazalo je da su deklaracije na brzoj hrani i gaziranim pićima s oznakama koliko je vježbe potrebno da bi se potrošile unešene kalorije smrt za prodaju.

Naime, za probu su uzeli gazirano piće i na njemu napisali tri različite deklaracije. Na prvoj je pisalo da je gazirano piće prosječno sadrži 250 kalorija, druga je deklaracija označavala da je sadržaj limenke 10 posto preporučenog dnevnog unosa kalorija, dok je na trećoj napisano da je za utrošak unešenih kalorija potrebno vježbati 50 minuta.

Treća se deklaracija pokazala najučinkovitijom u odbijanju potencijalnih kupaca, jer je prodaja pala za čak pola, u odnosu na trećinu manju prodaju kad su kalorije jasno istaknute, a ne u nekoj čudnoj tablici, kako to obično stavljaju proizvođači.

Zaključak istraživača je da kupci podcjenjuju broj unešenih kalorija na ovaj način, pa im informacija o potrebnoj količini vježbe znači bitno više od broja kalorija. Cilj projekta je natjerati proizvođače da stavljaju jasne poruke na deklaracije, kako bi svi kupci bili svjesni rizika uzimanja brze hrane i gaziranih pića, koja su uglavnom odgovorna za pretilost, bolesti srca i dijabetes tipa 2 u modernom svijetu.

 


17.12.2011. 12:32:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh