« Život
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PRIPAZITE

Gledanje televizije navika je za cijeli život

Gledanje televizije je opasno za djecu iz jednostavnog razloga - tako stvaraju naviku koju će imati cijeli život, a koja ima vrlo loš utjecaj na zdravlje

Maknite klince od televizora
Maknite klince od televizora (Shutterstock)
Više o

djeca

,

zdravlje

,

televizija

,

navike

Gledanje televizije od najranije dobi pretvara se u lošu životnu naviku opasnu po zdravlje, pokazalo je istraživanje provedeno na londonskom University College tijekom 30 godina na 6 tisuća ispitanika.

Roditelji bi trebali djecu poticati na aktivniji život, zaključili su znanstvenici upozoravajući da je vrijeme provedeno pred televizorom povezano s dijabetesom tipa 2, kardivaskularnim bolestima, konzumiranjem visokokalorične hrane i pušenjem. .

>> Televizija može ozbiljno utjecati na dječje zdravlje >>

Znanstvenici koji su ispitanike nekoliko puta tijekom 30 godina intervjuirali u pogledu vremena koje su provodili pred televizorima utvrdili su da su osobe koje su u djetinjstvu provodile više vremena pred televizijskim ekranima to činile i u dobi od 40 godina.

Tako su utvrdili da je 83 posto osoba koje su "često" gledale televiziju u dobi od 10 godina provodilo više od 3 sata dnevno pred ekranima u dobi od 42 godine.

>> 6 razloga zašto je gledanje televizije štetno >>

Te su osobe najčešće opisivale svoje zdravlje tek kao "zadovoljavajuće" ili "loše" i češće su bile pretile u odnosu na ispitanike koji su kroz život provodili manje vremena pred televizijskim ekranima.

17.03.2015. 11:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh