« Seks
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
MITSKO MJESTO

G-točka: Mit ili stvarnost?

Znanstvenici znaju za nju 60 godina, ali je ne uspijevaju naći niti nakon više od stotinu provedenih istraživanja. Jeste li vi pronašli svoju?

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

vaginalni orgazam

,

ženski orgazam

,

G točka

Mnoge se žene kunu kako su pronašle svoju, ali znanstvenici ni nakon 60 godina još uvijek nisu uvjereni kako G-točka doista i postoji.

A nije da nisu pokušali - nakon više desetljeća anketiranja, tisuća i tisuća skeniranja i biopsija te sve ostale zamislive metode detekcije ovog mitskog dijela ženskog tijela, nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da je G-točka doista tamo gdje smatramo da bi trebala biti.

Jedan je američko-izraelski tim znanstvenika detaljno pregledao rezultate 96 istraživanja unazad zadnjih 40 godina i došao do zaključka kako je G-točka ipak samo mit.

„Bez ikakve sumnje, diskretni anatomski subjekt poznat kao G-točka naprosto ne postoji", rekao je dr. Amichai Kilchevsky, voditelj studije.

Iako tvrdi kako uvijek postoji mogućnost da današnja tehnologija naprosto još uvijek nije dovoljno razvijena, smatra kako je ipak malo vjerojatno da će se po tom pitanju nešto tako skoro promijeniti.

Potraga traje više od pola stoljeća

G-točka svoj je naziv dobila u čast pokojnom dr. Ernstu Gräfenbergu, koji je još 1950. opisao neobično osjetljivo područje na vaginalnom zidu, širine oko jednog centimetra. Gräfenbergov je opis pokrenuo pravu lavinu medicinskih istraživanja znatiželjnih znanstvenika, koji su željeli saznati nešto više o tom mitskom mjestu u ženinom tijelu.

Gräfenberg ipak nije bio prva osoba koja je pisala o toj ultimativnoj erogenoj zoni. Dijelovi Kamasutre i Yayamangale koji datiraju još iz 11. stoljeća opisivali su vrlo slično osjetljivo područje.

Moderne su studije pokazale kako velika većina žena vjeruje da G-točka doista postoji, ali tek manji dio njih tvrdi kako su je uspjele pronaći na svom tijelu.

Iako su rezultati nekih studija, posebice onih u kojima se radila biopsija tkiva tog dijela tijela, obećavali, dr. Kilchevsky i njegov tim nisu pronašli ništa što je sličilo nepobitnim i definitivnim dokazima.

„Žene koje ne mogu doživjeti orgazam isključivo vaginalnom penetracijom često smatraju kako nešto nije u redu s njima, ali to je potpuno pogrešno. U tome nema ničeg nenormalnog", rekao je Kilchevsky.

Dodaje i kako žene koje tvrde da imaju G-točku nisu lude. „Ono što vjerojatno osjećaju jesu osjetilni produžeci klitorisa", tvrdi.

Nove studije obećavaju

Postoji jedna studija koja bi mogla pokazati kako postoji mogućnost postojanja diskretne G-točke. Tim sa Sveučilišta Rutgers proveo je istraživanje koje je pokazalo kako ženski mozak pri stimulaciji intimnih dijelova pokazuje različite podražaje, a jedna skupina dolazi baš s područja vaginalnog zida, gdje bi se trebala nalaziti G-točka.

„Mislim da ljudi pogrešno doživljavaju G-točku kao precizno mjesto. Vjerujem da se zapravo radi o području unutar tijela, u kojem su ispresijecane različite strukture", rekao je Barry Komisaruk, autor studije.

„Na kraju krajeva, još uvijek muku mučimo sa shvaćanjem orgazma, o kojem znamo puno više. Zbog toga ne očekujem da ćemo G-točku shvatiti tako skoro", zaključuje.

19.01.2012. 09:26:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Petra
    19.01.2012. 16:57
    Hmm.. ak je frajeri ne mogu pronaći ne znaći da ne postoji :D
  2. avatar
    moma
    10.02.2012. 00:22
    Ja sam uvjeren da G-točka postoji,i ja sam je uspio pronaći kod svih žena koje su mi dozvolile da je tražim.Neke žene ne dozvoljavaju da im se pronadje G-točka,vjerojatno jer znaju koliko je jak nadražaj iste i koliko su njihove reakcije jake,pa se stide pokazati tako jake izlive strasti.Sve žene kojima sam ja stimulirao G-točku su se se obilno upiškile i nekima je to neprijatno,ali ja sam uživao dok su me zaljevale svojom mokraćom, i mogu reći da je njihovo doživljavanje orgazma bilo ravno eksploziji atomske bombe u Hirošimi 1945.godine.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh