« Seks
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

Problemi u spavaćoj sobi? Krive su vaše prijateljice

Vjerujemo kako su vaše cure zanimljive i drage, ali svog muškarca nipošto ne trebate voditi na druženja s njima, ukoliko želite izbjeći probleme u krevetu

Fotografija vijesti
Više o

seksualnost

,

muškarci i žene

,

ljubavne veze

,

problemi u seksu

Studija koju je provelo Sveučilište Cornell u Velikoj Britaniji pokazala je kako muškarci koji provode mnogo vremena družeći se s prijateljicama svojih boljih polovica imaju znatno veće šanse da imaju problema s erektilnom disfunkcijom, a žene imaju manje šanse za postizanjem orgazma.

Ovaj neobični fenomen znanstvenici objašnjavaju činjenicom da veza sa ženom koja posvećuje puno vremena svojim prijateljima i prijateljicama potkopava muškarčeve osjećaje autonomije i privatnosti, koje su ključne za tradicionalan koncept muževnosti i mačizma.

Isto tako, vrlo sličan efekt polučuju i žene koje se pretjerano angažiraju oko upravljanja društvenim životima svojih muževa.

Konačno, jedna je slična studija provedena u SAD-u pokazala i kako muškarci koji nemaju dovoljno vremena za sebe manje vezani uz svoje partnerice.

Autori naglašavaju kako je sasvim normalno da žena ima važnu ulogu u organizaciji zajedničkog društvenog života, budući da su žene prirodno organiziranije od muškaraca. S druge strane, ukoliko se to pretvori u (nehotično) ograničavanje muškarčevih društvenih aktivnosti, takav odnos može imati katastrofalne posljedice po vezu.

„Najgora stvar koju možete napraviti jest „naštimati" vaše zajedničko vrijeme tako da ga većinu provodite s vašim prijateljicama, a nauštrb njegovih prijatelja", rekao je profesor Benjamin Cornwell sa istog sveučilišta.

„Činjenica da muškarac može otići popiti pivo s prijateljima bez prisutnosti žena i djevojki vrlo je važna za očuvanje osjećaja neovisnosti u svakodnevnom životu, zbog čega će i odnosi u spavaćoj sobi biti dobri", zaključuje profesor.

18.01.2012. 09:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh