« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
OGLEDNA STANICA

Elektromobil Tesla Roadster stigao u Zagreb

VIDEO - U HEP-u su za sljedeće dvije godine najavili gradnju oko 150 stanica za napajanje elektromobila u Hrvatskoj

Tesla Roadster
Tesla Roadster (Wikipedia)
Više o

HEP

,

Tesla Roadster

,

Leo Begović

,

RWE

,

elektromobil

,

električni automobil

Elektromobil Tesla Roadster u sklopu europske promotivne turneje danas je stigao u Zagreb zaustavivši se na platou Muzeja suvremene umjetnosti (MSU), a tom su prilikom čelnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) najavili suradnju s njemačkom tvrtkom RWE u razvoju i gradnji stanica za napajanje elektromobila u Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave HEP-a Leo Begović rekao je da će HEP za dvije godine imati oko 150 stanica za napajanje električnih automobila, a u planu je i razvoj tehničkih rješenja za punjenje u domovima vozača. HEP-ove punionice nalazit će se na postojećim HEP-ovim lokacijama u hrvatskim gradovima, kaže Begović koji smatra da bi u budućnosti optimalan broj mjesta za punjenje elektromobila u Hrvatskoj bio oko tri tisuće. Oglednu stanicu za punjenje HEP je danas postavio kod MSU-a, a njome se poslužila posada Tesla Roadstera.

Početni korak u poslu punjenja baterija elektromobila je standardizacija priključaka koju HEP planira ostvariti s njemačkom tvrtkom RWE koja taj posao uspješno radi u Njemačkoj i drugim zemljama, kaže Begović. Izvijestio je da je HEP danas s RWE-om potpisao memorandum o razumijevanju, a da ugovor o konkretnoj poslovnoj suradnji trebao bi biti sklopljen krajem godine. Pored ulaska na tržište opskrbe elektromobila, HEP razmišlja o sudjelovanju u proizvodnji domaćeg električnog automobila u suradnji s tvrtkom Dok-ing, kaže Begović. (Infopunkt/metro-portal)

23.09.2010. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh