« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan
SAVJETI

Dvije stvari koje bi trebali jesti svaki dan

Naravno da pokušavamo jesti raznovrsno, no ove dvije namirnice jednostavno moraju biti na meniju svaki dan

(Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

zob

,

grčki jogurt

Zdrava prehrana nije samo brojanje kalorija i ograničavanje. Postoji mnogo zdravih, hranjivih opcija koje možemo jesti svaki dan, dok istovremeno radimo na ravnijem trbuhu. Dijetetičarke, Trista Best i Krutika Nanavati, otkrile su dva najbolja izbora.

Grčki jogurt - prepun je probiotika, proteina i mnogih blagodati koje nam mogu pomoći da smršavimo. "Grčki jogurt je nutritivan, prepun proteina i probiotika. Ove korisne komponente rade zajedno kako bi poboljšale zdravlje crijeva i pospješile metabolizam, što dovodi do gubitka težine i smanjenja tvrdoglavog sala na trbuhu", rekla je Nanavati za SheFinds. Kada odaberemo takvu visokoproteinsku hranu, veća je vjerojatnost da ćemo ostati zadovoljni tijekom dana i izbjeći prejedanje kasnije. Protein je također važan kada je riječ o održavanju mišića i metabolizmu, a oboje nam može pomoći da se približimo tijelu iz snova.

Zob - ovo je još jedna savršena hrana za doručak koja je pogodna za mršavljenje. Ne možemo pogriješiti sa zobi, koja nudi mnoštvo dobrobiti, osobito ako želimo skinuti koji kilogram. "Zob je izvrstan izvor cjelovitih žitarica i sadrži mnogo vlakana i hranjivih tvari, što je čini zdravim obrokom ili međuobrokom", kaže Best. "Jedenje zobi fantastičan je način za postizanje sitosti kako ne biste pretjerali s prerađenim grickalicama između obroka", dodala je. Poput jogurta, zobene pahuljice također možemo prilagoditi zdravim dodacima. "Neki od najboljih dodataka i mješavina za zobene pahuljice uključuju orašaste plodove, cimet, borovnice, jagode i banane. Slane zobene pahuljice mogu se učiniti zdravima dodavanjem rajčica, jaja, gljiva i špinata", predložila je Best.

Dakle, odabir ovih namirnica može pomoći u smanjenju trbušnog sala. Integracija ovih namirnica u uravnoteženu prehranu, uz redovitu tjelesnu aktivnost, ključna je za postizanje cilja. 

28.12.2023. 15:01:54
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.12.2023. 16:26
    super
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh