« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
MA DA?!

Dosadni TV program će vas udebljati

Kad gledate dosadnu emisiju na televiziji pojedete i pedeset posto više grickalica nego za vrijeme napetog filma ili serije

Dosadan program = više grickalica
Dosadan program = više grickalica (Shutterstock)
Više o

debljanje

,

gledanje televizije

,

televizija

,

grickalice

,

dosadan program

Skidanje kilograma može se dogoditi i ispred televizora, tvrde švedski znanstvenici sa Sveučilišta Uppsala, no jedino u slučaju da gledate napete trilere. Naime, istraživanje je pokazalo da uzbudljiviji sadržaj ne potiče na grickanje, već upravo suprotno.

Dosada nas tjera da jedemo pred televizorom, kažu oni nakon što su dobrovoljcima dali da čitaju tekst o podrijetlu i vrstama insekata. Pokazalo se da su pritom jeli nešto više nego kad gledaju uzbudljiv sadržaj na televiziji, no i dalje više od trećine manje nego kad su gledali dosadne emisije. 

>> Koje vam grickalice donose kilograme >>

Zaključak je jednostavan - dosadan TV program je put prema debljanju. Preporuke su jednostavne - stavite pred sebe zdrave grickalice tipa voća ili orašastih plodova, a uvjerljivo najbolje bi bilo ugasiti televizor i izaći u šetnju.

>> Pametne grickalice - što jesti kad dođete u napast >>

Stoga, kad sljedeći put počne neka politička emisija ili nešto drugo iz "uzbudljive" ljetne sheme HTV-a, znate što vam je činiti ...

17.07.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh