« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
MLJAC?!

Koje vam grickalice donose kilograme

Znamo da grickalice baš i nisu najbolji način utaživanja gladi, ali kad ovo pročitate, vjerojatno ćete puno više paziti

Čips je vrlo teško izgorjeti
Čips je vrlo teško izgorjeti (Arhiva)
Više o

kalorije

,

čips

,

grickalice

,

štapići

,

pereci

Grickalice su nam, kao, tek mali zalogajčići na koje ne obraćamo pažnju i služe više za zanimaciju nego kao ozbiljna hrana.

Istina je potpuno drugačija, jer kalorije koje na taj način unesete u sebe prilično su ozbiljne i treba vam dosta vremena da ih potrošite. 

Kao ilustraciju, odrasli muškarac težak 80 kila spali 450 kalorija za sat vremena intenzivnog dizanja utega, 750 kalorija ako vozi bicikl brzinom 22 - 25 km/h ili 1000 kalorija za sat vremena bržeg trčanja.

Kad se stanete u red za kokice u kinu, pa uzmete recimo male prelivene putrom, ili si napravite takvu vrećicu u mikrovalnoj, trebali bi 28 minuta dizati utege, biciklirati 17 minuta ili 13 minuta trčati da spalite kalorije koje ste unijeli.

Pojedete li deset (10) slanih pereca, za unešene kalorije trebali bi trčati 14 minuta ili 18 minuta voziti bicikl, a možete i dizati utege pola sata. Otprilike toliko vježbanja košta vas i neka čokoladica iz dućana, dok vam je za dvije pive s dečkima potrebno 18 minuta trčanja ili 24 minute na biciklu, a može i 40 minuta dizanja utega.

Zapamtite ove brojke i dobro razmislite sljedeći put kad uzimate grickalice za gablec ili gledanje utakmice.

06.05.2013. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh