Doručak je osnova vitke linije
Priče o doručku kao najvažnijem obroku dana našle su svoje uporište u znanstvenim istraživanjima
Za početak, doručkovati je dobro kako bi usvojili zdrave prehrambene navike, a vezu preskakanja doručka i viška kilograma odavno su dokazali. No, najnovije istraživanje koje je provela dr. Nancy Auested sa svojim timom dalo je vrlo precizne podatke.
Dakle, doručak je izvor 17% dnevno potrebnih kalorija, a njime unosimo i vitamine A, B12 i D. Ono što će vas vjerojatno natjerati da ipak doručkujete su sljedeće činjenice: oni koji ne doručkuju u prosjeku jedu 30 posto manje voća, 40 posto više slatkiša i piju 55 posto više gaziranih pića od ljudi koji redovito doručkuju.
Što takva prehrana radi našem tijelu i liniji ne treba predugo zamišljati, jasno je da se radi upravo o onim stvarima koje bismo trebali unositi u što manjim količinama, uz nezanemariv utjecaj istih na obujam struka.
Novi komentar