« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
DIJETA OSAM SATI

Dijeta osam sati - smršavite 4.5 kilograma u tjedan dana

Zvuči na prvi pogled nemguće osim uz izuzetno restriktivnu dijetu, no ovdje je sve u tajmingu, a ne u samoj hrani, kaže dijeta osam sati

Samo osam sati hranjenja dnevno i željena težina je tu :)
Samo osam sati hranjenja dnevno i željena težina je tu :) (Arhiva)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

gubitak kilograma

,

najbolje dijete

,

dijeta osam sati

,

osam sati jela

Dijeta osam sati zvuči pomalo zbunjujuće, no pokazalo se da je to moguće, uz samo jedan jedini uvjet: jedite što želite, no isključivo u vremenu između 9 i 17 sati.

Autori dijete, David Zinchenko i Peter Moore kažu da je stalno grickanje kroz dan, a posebno navečer, glavni i odgovorni krivac za debljinu. Prema njihovoj teoriji, tijelo ne može preraditi hranu koja se unese nakon određenog sata u danu, pa se ona taloži u masne naslage.

Knjiga tvrdi da je moguće izgubiti do 4.5 kilograma u samo tjedan dana, te čak devet kilograma u mjesec i pol dana, pod uvjetom da odredimo kojih ćemo osam sati u danu jesti i toga se striktno pridržavamo.

Autori preporučuju odabir vremenskog okvira između 9 i 17 ili 11 i 19 sati, jer, kako kažu, umjetna rasvjeta dovela je zapravo do umjetnog produženja vremena za jelo, jer tijelo ima prirodnu kočnicu koju uporno ignoriramo. 

Prema ovoj teoriji, produženo vrijeme jela radi kaos u probavnom sustavu, kao i u sustavu za izlučivanje hormona i enzima, što rezultira debljinom.

Teoriju podržava i profesor Panda sa Salk Institute for Biological Studies u kalifornijskoj La Jolli, jer po njemu kasni odlasci u krevet i konzumacija hrane u kasnim satima utječu na pojavu dijabetesa. 

Argument koji nudi je činjenica da se u zadnjih pedesetak godina počelo kasnije odlaziti u krevet, a upravo je u tom razdoblju došlo do prave epidemije debljine. 

Teorija o dijeti osam sati testirana je na laboratorijskim miševima, gdje su nakon 100 dana hranjenja po tom režimu svi redom izgubili određenu težinu, koja u ljudskim relacijama korespondira s naslovom.

Što reći ... napravite raspored i krenite!

04.01.2013. 10:53:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  branimir
  04.01.2013. 19:55
  Intermittent fasting, odlična stvar.
 2. avatar
  Marija
  30.09.2014. 11:29
  Niti jedna dijeta na svitu nemore izvesti da covik smrsa u tjedan dana 4.5 kg. Moze izgubiti 4.5 kg tako da samo vodu izbaci iz tijela i to traje po par dana , i kile se vratu tj voda. ja sam probala 5 dana ne jesti i piti 6 l vode na dan sam pila mjesec dana. Izgledalo je koda sam smrsala 8 kg u tjedan n dana. Kile su mi se vratile po malo.. ali sam ipak izgubila 1 kg, a taj 1 kg sam izgubila jer sam pila 6 l vode na dan mjesec dana.. Jer se uz vodu hrana i nemasne tvari brze razgraduju i izbacuju iz tijela. Tako da ko god virova u ovu glupu dijetu je kreten, bez uvredee. Ja 2 godine trazim dijete i nijedna brza dijeta nepomaze, osim ako zelite na neku svecanost ispasti vitki, ali se kile vrate.
 3. avatar
  anna
  29.11.2014. 17:44
  Ovo ne radi,samo izbacite vodu iz tijela. POZZ :)
 4. avatar
  Jajapa
  26.08.2015. 06:56
  Ja mogu potvrditi da ova a i druge restriktivne djete pale. Nakon 1.poroda izgubila sam 25 kg koje sam nagomilala u trudnoci tako da 3 dana nisam jela nista zatim 3 dana samo 1 manji obrok dnevno a 7 dan sam jela normalno i to sta sam htjela. U 1mj sve su kile otisle i nisu se vratile. Prije 9 mj rodila sam 4 djete i sad cu to ponovno prakticirati kao i nakon svakog poroda. Mislim da je problem onima koji kazu da to ne pali sto nisu dosljedni u dijeti. Nakon 2 tjedna moje djete kile stoje i ne padaju koji dan a onda odjednom opet gubis 5-7 kg tjedno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh