« Muškarci
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
DOKAZANO

Dijeta je bolja za erekciju od Viagre

Ovo bi otkriće moglo potaknuti debele muškarce da počnu voditi računa o životnom stilu jer ih pretjerano ne zabrinjavaju podatci o drugim rizicima za zdravlje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

dijeta

,

Viagra

,

erekcija

,

problemi s erekcijom

,

dijabeetes

Gubitak od samo 10 posto tjelesne težine u roku od dva mjeseca poboljšava erektilnu funkciju i obnavlja želju za seksom kod debelih muškaraca s dijabetesom, rezultati su najnovijeg australskog istraživanja.

Tjelesna aktivnost i zdrava prehrana utječu na sveukupno zdravlje, pa samim tim i na seksualnu moć. Liječnici se nadaju da će ovo otkriće podstaknuti debele muškarce da počnu voditi računa o svojim životnim navikama, s obzirom na to da ih upozorenja o rizicima od srčanih oboljenja, dijabetesa i moždanog udara nisu pretjerano zabrinjavala.

"Možete govoriti o bilo kojim bolestima, rizicima i vrstama prevencije, ali tek kad spomenete seksualnu funkciju imate njihovu punu pažnju", rekao je Kevin Billups, profesor urologije sa Sveučilišta u Minessoti.

Iako eksperti nisu sigurni za razlog, debljina najverovatnije oštećuje endotel, odnosno stanice koje održavaju osnovni metabolizam organizma. Kad endotel ne funkcionira kako treba, penis ne dobija dovoljno krvi kako bi proizveo ili održao erekciju. Ovom studijom je potvrđeno da gubitak težine poboljšava funkciju endotela.

Krvne žile su u najvećem broju slučajeva odgovorni za erektilnu disfunkciju kod muškaraca starijih od 40, ali uzročnik može biti i niska razina testosterona, također povezana s debljinom. Ovaj je hormon neophodan za održanje seksualne želje i mogućnost uzbuđenja. 

"Gubitak težine ujedno utiče i na samopouzdanje u krevetu. Morate biti zadovoljni sa samim sobom kako biste se mogli opustiti i uživati u seksu", smatra psiholog Stephen Josephson, licencirani seksualni terapeut.

31.03.2014. 21:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh