« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Detroitska parada limuzina

Unatoč otkazima nekoliko velikih proizvođača, auto show u Detroitu i dalje je senzacionalan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

naias 2009

,

Detroit auto show

,

izložba detroit

Recesija je pogodila i auto industriju, ma kako se detroitski spin doktori trudili prikazati NAIAS 2009 sjajnom izložbom najnovijih dostignuća. Svima je još u sjećanju vožnja mogula iz Detroita do Washingtona u hibridima njihovih kompanija u potrazi za milijardama dolara američkih poreznih obveznika, nakon što su u prvom pokušaju dobili košaricu kad je Kongres saznao da je svatko od njih došao vlastitim avionom.

Nedostatak izlagača odredio je i broj premijera, koji je rekordno malen, a moglo bi se reći da su najveći fokus dobile dvije upravo suprotne kategorije - najluksuznije jurilice tipa Audijevog R8, Mercedesovog SLR McLarena ili Maseratija.

Nedostaju stvarno veliki, Ferrari, Mitsubishi, Nissan, Porsche, Rolls Royce, Suzuki i Land Rover, što je posjetitelje zakinulo za nekoliko vrlo zanimljivih rješenja najavljenih za ovu godinu.

No, unatoč svemu, to je i dalje uvjerljivo najsjajnija parada, koju ne može poremetiti ni nekoliko prosvjednika koji su dobili otkaze u detroitskim gigantima i koji na svojim transparentima pokušavaju podsjetiti ostatak SAD da su upravo oni bili glavni zamašnjak gospodarskog rasta.

Neke od najatraktivnijih modela i koncepata možete vidjeti u galeriji.

14.01.2009. 15:34:46
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh