« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
STVARNO?

Debljate se, a ne jedete previše... kako to?

Nekad se debljamo nesvjesno... preciznije, radimo krive stvari u krivo vrijeme na krivom mjestu i onda imate višak kilograma koju se najednom stvorili...

Svratite vi prvo liječniku, pa onda dalje...
Svratite vi prvo liječniku, pa onda dalje... (Arhiva)
Više o

prehrana

,

višak kilograma

,

debljanje

,

tjelesna težina

Naravno da svi znamo da višak kilograma može imati ozbiljne posljedice na cjelokupno stanje našeg organizma. Ponekad do povećanja tjelesne težine može doći zbog temeljnog zdravstvenog stanja, a debljanje može biti izuzetno frustrirajuće, pogotovo kada ne znamo što ga zapravo uzrokuje. 

Iako prehrana obično ima najveću ulogu u debljanju, određene stvari, poput stresa ili nedostatka sna, također mogu pridonijeti nakupljanju kilograma a da toga nismo ni svjesni, donosi Healthline.

Kako objašnjavaju liječnici, ovo su stvari zbog kojih se nesvjesno debljamo:

Recimo, ako ste pod stresom i nedovoljno se krećete, a uz to spavate premalo, to su sve načini kako ćete postati deblji nego inače.

Uz to, možda jedete previše prerađene hrane uz preveliku konzumaciju šećera, pa onda odete na neku od jo-jo dijeta koje naprave samo još goru situaciju.

I, naravno, neki od nas se stvarno debljaju ni od čega, no to znači da imate neke nedijagnosticirane zdravstvene probleme poput depresije, policističnih jajnika ili poremećaja rada štitnjače.

Bilo kako bilo, vrijeme da se za početak dobro pregledate kod liječnika, a onda analizirajte svoju prehranu... i to vam je stvarno dovoljno, ne treba vam neka "čudesna dijeta" koja će vas napraviti dva do tri konfekcijska broja manjim.

24.04.2023. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.04.2023. 15:51
    stres
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh